Noul primar liberal Romanescu, invitat în PSD

Pesediștii au pierdut Primăria Târgu Jiu la alegerile din iunie, iar acum îl vor pe câștigător, liberalul Marcel Romanescu, în echipa PSD. „Eu merg pe ideea de a-i da credit domnului Romanescu până în 2020 și a-l invita să candideze din partea PSD”, a spus deputatul social-democrat Mihai Weber, la Radio Infinit. Romanescu a spus că este de 16 ani într-o formațiune de dreapta și că „în acest moment nu se poate pune în discuție o astfel de variantă”. Acesta va fi instalat oficial în funcția de primar pe 28 iunie.

„Domnul Romanescu va fi alături de PSD, de consilieri”, susține Mihai Weber, care crede că noul primar liberal va avea o colaborare bună cu Consiliul local, deși PNL nu are majoritate. „Domnul Romanescu va fi alături de consiliu în proiecte care vizează bunăstarea Târgu Jiului, sunt anumite proiecte care sunt în desfășurare, altele care vor fi începute. Oamenii din Târgu Jiu nu vor avea de suferit, pentru că nu vor exista orgolii”, susține Weber.

Candidatul PSD în 2020?

Mihai Weber supralicitează și spune chiar că Romanescu ar putea fi candidatul PSD la alegerile viitoare. „Eu merg și pe ideea de a-i da credit domnului Romanescu de a venit alături de partid în 2020 și de a candida... În politică totul se poate schimba neașteptat sau radical oricând”, a declarat Weber.

Romanescu spune că este „un lucru extraordinar” că este apreciat și de alte partide și că își dorește o colaborare cu toată lumea pentru a-și duce la îndeplinire promisiunile din campanie. „Eu am fost ales de cetățenii municipiului Târgu Jiu și susținut de PNL. Orice cuvinte frumoase la adresa mea nu pot decât să le apreciez. În acest moment nu se poate pune în discuție o asemenea variantă. Nu am purtat discuții. Sunt un om de dreapta și voi rămâne un om de dreapta. Este adevărat că îmi doresc în perioada următoare o colaborare cu toate formațiunile politice pentru a-mi dezvolta proiectele”, a spus Marcel Romanescu la Radio Infinit.

Colegul său de partid, liberalul Puiu Diaconescu, spune că Romanescu a vrut să plece din PNL anul trecut, când nu a fost lăsat să candideze, dar acum nu ar avea motive: „Este o zvonistică a PSD și a lui Florin Cârciumaru. Înainte de parlamentare, Marcel Romanescu chiar își dorea, a fost o frustrare care l-a făcut să se gândească să plece din PNL și avea dreptate. L-am rugat să nu plece, pentru că el are un viitor în PNL. Ar fi o dezamăgire totală și o pierdere a viitorului politic al lui Marcel Romanescu dacă ar pleca acum”.

Vizualizări: 4,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: