Nu ai idee ce să pregătești de Paște? Uite rețeta tortului egiptean!

Ai nevoie de:

Pentru blat

6 albușuri
6 linguri de zahăr
3 cu vârf de făină
150 grame de nuci măcinate

Pentru crema de gălbenușuri

10 gălbenușuri
10 linguri de zahăr
3 linguri rase de amidon de porumb
Vanilie
350 ml lapte
200 grame de unt unt
    
Pentru crema crocantă

200 grame de zahar
4 linguri de zahăr pentru ars
150 grame de nucă
200 mililitri de frișca lichidă

Cum prepari:

Blaturile trebuie preparate și copate separat. Cantitățile de la cele trei blaturi sunt însumate, dar fiecare trebuie fîăcut separat. Ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt: 2 albusuri, 2 linguri zahăr, o lingură de făină, 50 grame de nuci măcinate fin.
Bate albușurile bine, adaugă încet zahărul și bate iar până se dizolvă. Adaugă făina amestecată cu nucile măcinate înainte, toată dintr-o dată și omogenizează cu atenție.
Pune compoziția pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute, la foc mic. Făina poate fi înlocuită cu două linguri de pesmet fin măcinat. Rezultatul o să fie chiar mai bun. Blaturile se scot din tava când sunt răcorite puțin și se lasă pe un grătar, nu pe farfurie pentru că se aburesc și se înmoaie, să se răcorească perfect.

Crema: Într-o cratiță medie se pun gălbenușurile și zahărul și se amestecă bine. Adaugă amidonul, aromele și se amestecă bine. Pune laptele călduț și omogenizează bine. Pune pe foc mic și amestecă până când obții o cremă omogenă și tare. Lasă crema la răcit. Bate untul spumă și adaugă-l treptat, în crema de gălbenușuri dar numai când aceasta este perfect răcorită. Untul și crema de găbenușuri trebuie să aibă aceiași temperatură. Crema galbenă nu trebuie ținută la rece înainte de a pune untul pentru că se poate tăia. După ce pui untul omogenizează bine și lasă crema la rece.

Mai departe caramelizează patru linguri de zahăr la foc mic ca să nu se ardă. Pune caramelul pe o foaie de copt unsă cu ulei și întinde-l în strat cât mai fin cu o spatulă. Lasă-l să se răcească. Rupe pucata în bucăți și apoi macin-o în mașina de cafea. Cu cât este mai fin cu atât mai bine.
Macină în mașina de nuci nucile pentru cremă.

Bate frișca spumă. Adaugă nucile și amestecă bine. Pune apoi pudra de zahar ars. Ordinea este importantă. dacă pui nucile mai întâi caramelul nu se va dizolva.
Montarea se face simplu. Pentru ca tortul să arate frumos este bine să-l montezi folosind un inel de tort. Ordinea este: blat, cremă de gălbenușuri, cremă cu frișcă și așa mai departe. Lucrează repede! Imbracă torul cu folie și lasa-l la rece pentru 3-4 ore. Îl poți scoate, așeza pe un platou și orna.

Vizualizări: 2,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: