Nu au ajuns la pomană și vecinii s-au panicat. “Ziceau că repară soba, nu au mai apucat”

Tragedie într-o familie din Lelești, descoperită sâmbătă seara și produsă, cel mai probabil, în cursul zilei de vineri, 13 octombrie. Un bătrân de 79 de ani a fost găsit mort, iar alături îi era soția, de 74 de ani, femeia fiind în comă. Cei doi s-au intoxicat, cel mai probabil, de la gazele scoase de soba defectă cu care era încălzită casa acestora.

Absența lor a fost observată în cursul zilei de sâmbătă, când tot satul a participat la o pomană. Doar Angela și Ion Galea nu au ajuns la pomană, asta după ce, de dimineață, aceștia nu trecuseră nici pe la magazinul din apropiere pentru a-și cumpăra pâinea, așa cum făceau în fiecare zi.

„Noi toți ne așezasem la masă, venise părintele să facă slujba la pomană, iar ei tot nu au apărut. Nu au răspuns nici atunci când i-am strigat la poartă ca să vină la pomană și ne așteptam să vină pentru că pomana era la două case de ei, adică foarte aproape. Atunci nu ne-am făcut griji că îi știam oameni harnici și ne-am gândit că or mai avea de lucru prin grădină. Acum am aflat însă că aveau probleme cu soba și că s-au intoxicat”, a spus o vecină a celor doi. Spre sfârșitul zilei de sâmbătă oamenii au remarcat că locuința celor doi soți a rămas în beznă, iar vaca pe care aceștia o aveau în grajd mugea foarte puternic, semn că nu mâncase nimic și nu băuse apă toată ziua. Asta a determinat-o pe o fostă asistentă medicală din sat să își ia inima în dinți și să intre în locuința în care și-a găsit sfârșitul bătrânul de 79 de ani.

„Am sunat la băiatul dumnealor și mi-a spus că nu știe nimic de ei. Apoi am sunat la o altă fată a dânșilor și tot așa mi-a spus că îi știe acasă. Am chemat un vecin și am zis că eu intru pentru că vaca țipa în grajd, casa era în beznă, la pomană nu veniseră. Era clar că e o problemă. M-am gândit imediat la ce putea fi mai rău și așa a fost. I-am găsit întinși pe pat pe amândoi. Dânsul era mort, iar dânsa mai respira rar. Am scos-o afară pe dumneaei și i-am dat cu apă pe față, dar era grav de tot. Aveau și geamuri termopan la cameră și vă dați seama că alea au izolat totul. Aveau probleme cu coșul că discutasem înainte cu amândoi și ziceau că trebuie să repare soba, dar uite că nu au mai apucat”, a spus vecina celor doi soți.

Bătrâna de 74 de ani a fost transportată la UPU Târgu Jiu în mare grabă de către o Ambulanță, dar medicii au rămas rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate a acesteia. Trupul neînsuflețit al bătrânului a fost transportat și el la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului. Polițiștii au deschis o anchetă și fac cercetări pentru moarte suspectă, concluziile medicilor legiști fiind cele care vor clarifica pe deplin împrejurările în care s-a produs această nenorocire.

Vizualizări: 5,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: