Nu mai sunt bani pentru finanţarea spitalelor din Gorj

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătatea Gorj se află în acest moment în imposibilitatea de a mai putea deconta serviciile medicale prestate de unităţile spitaliceşti din judeţ. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a amânat decontarea facturilor la trei spitale din Gorj pentru acoperirea datorilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Rectificarea bugetară de la începutul lunii septembrie, aşteptată cu nerăbdare de toţi managerii de spitale din Gorj, nu a fost una pozitivă.  Banii primiţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale din unităţile spitaliceşti au fost insuficienţi pentru cheltuielile de personal.

Spitalul din Târgu-Jiu este prioritar

În această situaţie s-a amânat decontarea a trei spitale din judeţ pentru a putea fi viraţi banii către Spitalul Judeţean de Urgenţă. „În luna aceasta am întâmpinat unele greutăţi în finanţarea spitalelor pentru că prevederea bugetară necesară pentru asigurarea cheltuielilor de personal este de 56 de miliarde lei vechi, iar în realitatea aveam nevoie de 72 de miliarde. Faţă de această situaţie am făcut demersuri la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate,  pentru suplimentarea prevederii bugetare dar nu s-a aprobat de către Ministerul de Finanţe deşi CNAS a fost de acord să luăm din trimestrul patru să trecem in trimestru trei pentru luna septembrie ca să rezolvăm situaţia. Fiind puşi în această situaţie am apelat la buna voinţă a managerilor de spitale şi din discuţia pe care am avut-o cu dânşii când au venit cu extrasul de cont şi am văzut ca îşi pot plăti salariaţii din banii pe care-i au, am hotărât ca cei care mai au fonduri disponibile să nu factureze acum ci in luna octombrie când le putem deconta şi lor serviciile medicale prestate”, a precizat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj

Din fericire cele trei spitale din Târgu-Cărbuneşti, Novaci şi Bumbeşti-Jiu dispun în acest moment de fonduri pentru cheltuielile de personal, urmând ca în viitorul apropiat Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj să deconteze şi serviciile acestor unităţi spitaliceşti.

Ultimele luni ale acestui an nu sunt tocmai favorabile pentru spitalele din Gorj dacă nu se va aproba rectificarea bugetară mult aşteptată.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: