Nu plângem că le-aţi tăiat salariile bugetarilor

Pesediştii ăştia cică nu mai ştim ce vrem. Ba ne plângem că au mărit salariile în sistemul bugetar, ba că le-au tăiat. Ba spunem că sunt salarii nesimţite şi sporuri cu nemiluita, ba le sărim în cap când încearcă să facă ordine.

Să ne explicăm, deci. Nu plânge nimeni că aţi tăiat salariile, suntem furioşi pe faptul că, deşi le tăiaţi, spuneţi că le-aţi crescut. Minciuna ne scoate din sărite mai mult decât faptul că, dintr-o eroare, o femeie de serviciu de la o şcoală din Gorj a ajuns să câştige minus trei lei în ianuarie. Pentru că respectiva eroare va fi îndreptată.

Suntem furioşi pe faptul că aţi mutat contribuţiile de la angajator la angajat tocmai ca să puteţi minţi că aţi crescut salariile. Nu aţi luat în calcul faptul că nu toţi angajatorii vor fi corecţi cu oamenii, iar acum nu ştiţi cum să explicaţi faptul că salariile au scăzut şi în sistemul privat, nu numai la stat. Spuneţi că patronii fură de la angajaţi şi că voi nu aveţi nicio vină. Oare nu aţi fost pe mână cu cei care fură de la angajat, când aţi dat legea asta? Pentru că nu există niciun motiv rezonabil pentru care aţi luat această măsură privind mutarea contribuţiilor, care are ca singur efect scăderea salariilor nete.

Guvernanţii au toate cifrele pe masă. Dacă ar fi corecţi, ar spune: sunt sute de mii de bugetari în plus, sunt zeci de sporuri nejustificate în unele domenii, sunt anumite instituţii care nu-şi justifică existenţa. Dacă aţi fi corecţi, mulţi dintre noi am înţelege şi am susţine măsurile pe care le luaţi, pentru că nimănui nu-i convine să plătească atâtea taxe la stat pentru a întreţine nişte trântori. În sistemul bugetar trebuie să rămână doar oamenii de care statul are nevoie pentru a funcţiona corect, în interesul cetăţeanului. Dar, câtă vreme veniţi cu tot felul de minciuni, ne arătaţi o farfurie goală şi ne spuneţi că e plină, nu putem să vă luăm în serios nici când spuneţi adevărul.

Chestia asta, cu „au crescut salariile, dar au scăzut veniturile”, nu poate decât să îi descalifice pe miniştrii care au venit cu acest argument. E cam ca aia cu „Să trăiţi bine!”, a lui Traian Băsescu. Toţi am crezut că e o promisiune, iar după ce a câştigat alegerile, Băsescu ne-a explicat că era aşa, o urare. Iar pesediştii vin acum şi ne spun că ei au promis creşterea salariilor, iar scăderea veniturilor e aşa, o chestie colaterală, ca şi creşterea preţurilor.

Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: