Nu ştie Ponta ce vorbeşte?!

După ce părea că scandalul de la Oltchim s-a mai estompat, mutându-se pe televiziunea celui care se şi vede preşedinte al României, a avut grijă premierul să ne amintească iar de ea prin declaraţiile făcute. Ponta a spus nici mai mult, nici mai puţin, că va plăti salariile în luna octombrie şi va aloca un ajutor pe 6 luni pentru repornirea instalaţiilor care ar trebui să funcţioneze măcar la capacitatea de 60%.

După aceste declaraţii a făcut altele, împreună cu ministrul Chiţoiu, prin care anunţa poporul că a trimis o scrisoare la Bruxelles prin care cerea permisiunea de acordare a ajutorului de stat sub forma lui de împrumut pe 6 luni. După ce s-a demonstrat că acea scrisoare nici nu a plecat către destinatar, a ieşit iar şi a declarat că va da salariile, dar vrea să găsească o modalitate prin care banii să nu fie înşfăcaţi de creditori direct din conturile Oltchim. Ne-a relatat conversaţia sa cu Almunia, comisarul european care i-a sugerat să nu acorde nici un fel de ajutor financiar botezat în nici un fel până ce Comisia nu va face o cercetare amănunţită a problemelor de aici.

O astfel de cercetare se face în timp şi nu de azi pe mâine, că nu e Oltchimul buricul pământului pentru Europa… Acum nimeni nu mai ştie ce să creadă, pentru că premierul ori minte, ori nu ştie ce vorbeşte, ori are consilieri proşti care-l pun în situaţii delicate. Dacă minte n-ar fi o problemă, pentru că ne-am obişnuit cu minciunile, dar dacă nu ştie ce vorbeşte este foarte grav. Spun că e grav pentru că dacă îşi permite să vorbească în dodii despre o unitate strategică, pe care guvernarea lui a oprit-o din funcţionare pentru a o vinde, atunci are serioase probleme de înţelegere a fenomenelor economice şi a gravelor probleme  ale  acestei ţări, pe care în nefericirea noastră suntem nevoiţi să-l  lăsăm s-o guverneze.

Nu-l pune nimeni şi nici nu cred că e scris în fişa postului unui prim ministru să trăncăne ca o ţaţă pe şanţ toată ziua despre tot felul de probleme ca despre pantofii nevestei. Aş prefera să ştiu că-şi bate capul să găsească soluţii  fără să ne intoxice cu tot felul de fantasmagorii cum este cea cu plata salariilor în luna octombrie. Păi cum să plăteşti legal salariile la Oltchim dacă nu treci banii prin conturile unităţii, domnule premier? Vii cu sacii ca DD şi împarţi la poarta unităţii fiecăruia după nevoi?! Vorbeşti cu beneficiarii produselor Oltchim care nu le-au achitat să le plătească direct în cardurile salariaţilor?! Mare îţi este grădina, Doamne! Guvernării social-democrate, că liberalii nici nu contează, cred că i s-a pus pata pe regiunea Oltenia, pe care şi-o doreşte pusă la pământ,  săracă şi înfometată. Şi când spun asta nu glumesc, am în vedere ce s-a întâmplat cu uzinele Electroputere de la Craiova care au ajuns Mol după ce în 2007 guvernul Tăriceanu sprijinit de PSD le-a vândut unei firme arabe controlate de Fathi Taher. Am în vedere ce s-a întâmplat în minerit şi energie şi ce se mai pregăteşte încă de acum înainte când vor începe vânzarea de pachete de acţiuni, am în vedere ce se întâmplă în Vâlcea şi despre Mehedinţi nici nu mai vorbim, că acolo n-a prea mai rămas nimic nedistrus…

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: