Nu vor investiții la Chișcani

Liderii sindicali din zona minieră a Complexului Energetic Oltenia pun presiune pe conducere pentru ca în bugetul viitor să prindă mai mulți bani pentru investiții în carierele miniere. În ultimii ani, banii au mers mai mult spre termocentrale, iar potrivit unor surse anul viitor ar putea fi luată în calcul termocentrala pe gaz de la Brăila, cumpărată în mandatul lui Ciurel, dar care nu a produs nimic.

Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Roșiuța, nici nu vrea să audă despre varianta în care banii produși în Oltenia ar pleca la Brăila. „Nu se fac investiții în minerit, acolo de unde se ia materia primă. Se fac în termocentrale. Am văzut că vor să investească în Brăila. Îi atenționez pe calea asta: să nu dea dracu’ să nu prindă în buget investiții pe minerit. Trebuie să reacționăm toți cei 13.000 de salariați”, a spus Roșca la Tele 3.

Reacția sindicatelor vine după ce primul ministru Mihai Tudose a spus că cei care nu înțeleg că trebuie făcute investiții în minerit ar trebui să plece acasă. (A.A.)

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: