Numirea lui Trotea la CEO „unește” partidele politice din Gorj

Revenirea lui Tiberiu Trotea în conducerea Complexului Energetic Oltenia este aşteptată cu interes de toate partidele politice. Nu a mai fost un asemenea consens politic pe marginea unui subiect. Primele declarații ale pesediștilor, liberalilor, dar și ale celor de la PMP erau favorabile numirii lui Trotea în conducerea CE Oltenia. Contactat de Pandurul, Tiberiu Trotea a cerut să revenim cu un telefon pentru că este în trafic, după care și-a închis telefonul. I-a răspuns lui Dan Ilie Morega, care l-a sunat să-l felicite pentru funcție.

 Deoarece Trotea evită să dea răspunsuri nu se știe exact pentru ce pot a optat. Unele surse vorbesc despre numirea acestuia în Consiliul de Supraveghere, alții la Divizia Minieră. Cu siguranță și-a depus candidatura pentru o astfel de funcție, confirmarea venind de la Dan Ilie Morega, care a declarat la Radio Infinit că l-a sunat să-l felicite.

S-a observat și un punct de vedere distinct, cel al lui Constantin Crețan.  “Când a fost pedelist, când penelist, iar acum își face loc printre tehnocrați. Să stea la pensie”, a declarat Crețan. La polul opus, sindicalistul Constantin Mitrescu spune că Trotea este tehnocrat.

Doar Maioreanu e supărat

Tiberiu Trotea, fostul director al Termocentralei Rovinari, este pe lista scurtă pentru membru în Consiliul de Supraveghere din cadrul CE Oltenia. Potrivit unor zvonuri, Trotea ar urma să preia conducerea Diviziei Minere. Acesta a evitat, însă, să vorbească despre revenirea sa în cadrul conducerii companiei. Contactat telefonic Trotea a spus că este în trafic, după care şi-a închis mobilul. Pare însă că partidele politice îl acceptă pe orice funcție. Deşi a fost consilier judeţean PDL, pesediştii nu sunt contra acestei numiri. „Mie îmi scapă criteriile pe care sunt selecţionaţi specialiştii pentru anumite forme de organizare sau de conducere ale entităţilor în economia românescă, dar este posibil ca printre aceste criterii să se numere priceperea, performanţa, CV-ul, pe care-l au în spate. Dacă un specialist reuşeşte să se descotorosească de culoarea politică şi să aplice un act managerial performant nu văd care ar fi problema”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj. O problemă ar avea Andrei Maioreanu, vicepreședinte PSD Gorj, candidat și el pentru un post în Consiliu de Supraveghere. El se teme că selecția se va face pe criterii politice. Dacă e așa, în Consiliu va fi și un pesedist, dar poate nu Maioreanu. Se pare că și Maioreanu e pe lista noului Consiliu, dar pe primul loc din coadă.

Specialistul PNL, bun și pentru PMP

Tiberiu Trotea se bucură şi de susţinerea liberalilor. Nu demult, Trotea a făcut parte din comisia PNL pentru identificarea unor soluții pentru sectorul minier și energetic. Cei patru specialiști nu au venit însă cu vreo idee care nu a mai fost spusă până acum. „Eu susţin orice specialist, iar spre deosebire de ce au avut pesediştii până acum, Ilie sau Ciurel, Tiberiu Trotea este un specialist, într-adevăr. De la alegerile din 2012, de când şi-a terminat un mandat de consilier judeţean, nu l-am mai văzut pe la partid”, a declarat Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj. Şi şefii PMP laudă profesionalismul lui Trotea. „Eu zic că e o idee bună pentru că este un specialist, un om cu experienţă, un om care va reuşi să revitalizeze Divizia Mineră şi CE Oltenia. N-are importanţă dacă s-a pensionat sau nu, este unul dintre puţinii specialişti pe care îi mai are CEO. Complexul are nevoie de experienţa lui. N-are nici o legătură cu politicul”, spune Nicolae Daviţoiu, liderul PMP Gorj. 

 „Este un lucru foarte bun că avem un specialist în Consiliul de Supraveghere, care ştie ce mai este pe aici. Promovarea domnului Trotea este una tehnocrată, dumnealui e un specialist”

Constantin Mitrescu, lider sindical

Vizualizări: 4,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: