Nuntă cu elicoptere, maşini de lux şi o săptămână de bairam

Municipiul Târgu Jiu a părut ieri a fi unul aflat sub asediu pentru cei care nu au ştiut ce anume au de făcut cele trei elicoptere care ore în şir au survolat spaţiul aerian. Bannerul uriaş purtat de unul dintre elicoptere, pe care scris „Mihaela şi Damin – casă de piatră”, i-au mai liniştit pe gorjenii care se întrebau ce se întâmplă. Zgomotul făcut ieri de elicoptere a fost, de fapt, doar începutul unei săptămâni de paranghelii pe care Dan Bârcină le organizează pentru nunta fiicei sale.

Cele trei elicoptere au zburat pe deasupra oraşului încă de dimineaţă, în cursul după-amiezii acestea oprind doar pentru a mai alimenta, pentru că, în rest, toată lumea a trebuit să afle că în comunitatea romilor este chef mare. Dan Bârcină nu a găsit prea greu elicopterele care, printre altele, au speriat ciorile din oraş, el fiind patron al unei firme de aviaţie utilitară din capitală. Înstărit şi proprietar a nenumărate maşini de lux, acesta are, evident, propriul elicopter personal, alte două aparate fiind trimise ieri la Lugoj pentru a aduce la Târgu Jiu o parte dintre cei 11 naşi tocmiţi pentru această nuntă. Elicopterele i-au adus pe naşi, iar ulterior au zburat ore în şir deasupra municipiului, unul dintre ele purtând un banner prin intermediul căruia mirilor li se ura casă de piatră. „Este o nuntă cum nu s-a mai văzut, iar pe noi, ca naşi, ne-a impresionat foarte mult faptul că domnul Dan Goeru (n.r. – Bârcină) a făcut acest gest pentru a trimite elicopterele la mine acasă, la Lugoj, pentru a mă aduce pe mine şi pe familia mea la Târgu Jiu. Este ceva de vis”, spunea ieri Iulian Viscol, naşul fiind mult mai cunoscut sub numele de Prinţul Banatului.

Senatorul Greblă, printre musafiri

Mihaela Bârcină şi Damin Andronache şi-au primit naşii şi musafirii la un local de la marginea municipiului, proprietate a lui Dan Bârcină. Aici a venit şi senatorul Toni Greblă, preşedinte al Comisiei Juridice din Senat, fost naş al miresei la prima căsătorie. Acesta nu a făcut nici un comentariu cu privire la prezenţa sa acolo, în oraş fiind ştiută apropierea sa faţă de Dan Bârcină. Senatorul s-a întreţinut cu ceilalţi musafiri, el fiind aşteptat şi aseară la masa la care urmau să vină şi alţi politicieni din oraş, în special reprezentanţi ai administraţiei locale.

În faţa localului deţinut de Bârcină traficul rutier a fost îngreunat timp de câteva minute de maşinile de lux parcate de invitaţi, în zonă venind echipaje ale Poliţiei Rutiere care au fluidizat ulterior circulaţia. Mirii au mers în jurul orei 16.00 la Poarta Sărutului, unde organizatorii au întins un covor acoperit cu petale de trandafiri, pe laterale fiind montate buchete de flori, dar şi jerbe de artificii. Mirele şi mireasa s-au pozat aici zeci de minute, timp în care deasupra operelor realizate de Constantin Brâncuşi în Parcul Central din Târgu Jiu au zburat cele trei elicoptere. Minute în şir invitaţii au rămas cu ochii pe cer, la propriu, pentru a vedea cele trei elicoptere care zburau, dar nu se mişcau din loc. „Sunt fericit, sunt în extaz”, a mai apucat să spună socrul mic Dan Bârcină, care, împreună cu cuscrul său, Radian Andronache, a botezat nunta respectivă ca fiind „nunta mileniului”. Nunta ar urma să ţină o săptămână de zile, timp în care, la localul deţinut de Bârcină la marginea municipiului, petrecerea ar fi fără oprire. Mirii şi invitaţii acestora, circa 1000 de persoane, erau aşteptaţi aseară la un local din centrul municipiului Târgu Jiu, la miezul nopţii fiind programat un foc de artificii, care, probabil, a sculat deja o bună parte din oraş.

Vizualizări: 339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: