Nuntă de Aur, cu însoţitori. 81 de cupluri, 284 de meseni!

Administraţia locală din Târgu Jiu va cheltui anul acesta aproape 80 mii lei pentru a organiza petrecerea celor care împlinesc anul acesta 50 de ani de la căsătorie. Dacă acordarea burselor de merit pentru elevi a stârnit polemici în rândul consilierilor, pentru organizarea "Nunții de Aur" toți consilierii și-au dat votul. Liberalii au cerut chiar să fie folosite toate mijloacele pentru a-i anunţa pe pensionari de eveniment.

 Suma aprobată de consilierii locali, în ședința ordinară de luni, 30 ianuarie, pentru desfășurarea evenimentului "Nunta de Aur" este de 78.060 lei. Fiecare cuplu care împlineşte sau a împlinit în anii trecuți 50 de ani de la căsătorie ar urma să primească 500 de lei din partea administraţiei. Municipalitatea vrea să organizeze și o masă festivă pentru 284 de persoane, pentru care este dispusă să cheltuiască din suma totală 35.560 lei. Asta în condiţiile în care în hotărârea de Consiliu Local se vorbește de participarea a 81 de cupluri, iar asta înseamnă 162 de persoane. 

Consilierii locali din Târgu Jiu au votat proiectul în unanimitate. "Suntem pregătiți pentru 100 de cupluri pentru a se înscrie pentru acest eveniment deosebit de important. Este un eveniment la care cei care s-au înscris merită toată aprecierea noastră, tot respectul nostru (...) Așteptăm în continuare. Până în acest moment sunt undeva la aproximativ de 35 de cupluri înscrise", a declarat Aurel Popescu, primarul interimar de la Târgu Jiu.  

Unii consilieri au solicitat reprezentanţilor primăriei să promoveze evenimentul astfel încât să nu fie ratat vreun cuplu. "Ar trebui să acoperim toate familiile care au ajuns la o astfel de performanță. Pentru că până la urmă este o performanță și ar trebui să apreciem familiile care ajung la 50 de ani. Cum putem identifica toate aceste familii de pe raza municipiului? Cum ajungem la un anumit număr de familii care participă la un astfel de eveniment?", a spus consilierul local Marcel Romanescu.

Secretarul municipiului, Grigore Jianu, i-a explicat că aceste cupluri știu deja despre această oportunitate și că au venit încă de la începutul anului să se înscrie.

Tot luni, Consiliul Local a avizat înființarea unui Club al Vârstei a Treia într-o fostă centrală termică de pe strada Grivița. Proiectul a fost votat de consilierii PSD și PSRo. Cei de la PNL și PMP au fost împotrivă, iar cei ALDE s-au abținut. Au fost propuneri în sensul ca în această fostă centrală să fie mutată activitatea grădiniței din zona 11 iunie, acolo unde primăria plătește bani grei pe chirie. Reprezentanţii primăriei au spus că nu este spațiu suficient, dar și că părinții preșcolarilor nu ar fi de acord cu această mutare. Oricum, pentru înființarea acestui club pentru vârstnici, administrația locală va trebui să cheltuiască bani cu reabilitarea clădirii. Cei de la Direcția de Protecție Socială au explicat că au 20 de cereri de la pensionarii care locuiesc în zonă, dar la proiectul de hotărâre nu a fost atașată vreuna, lucru sesizat de unii din consilierii locali.

Vizualizări: 3,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: