O braşoveancă a câştigat trofeul festivalului de folk de la Târgu Jiu

Oraşul Târgu Jiu a fost gazda celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului“. Iulia Cristina Lupșa, din Braşov, a câştigat marele premiu şi trofeul festivalului, în valoare de 1.500 de lei, acordat de Consiliul Județean Gorj.

Gorjenii au putut urmări la Teatrul de Vară din Târgu Jiu recitaluri extraordinare oferite de Victor Socaciu, președintele juriului, Mircea Baniciu, Mircea Rusu Band, Dan Vană, Emeric Imre, Adrian Beznă, Marius Baţu, Florin Camen, Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Stefan Geraksiev împreună cu Sorin Minghiat şi Denvar Project și Paul Tihan (câştigătorul ediţei trecute).

Palmaresul festivalului

Locul I la secţiunea „Interpreţi” a fost împărţit de doi tineri: Patricia-Ștefania Thomits din Sibiu şi Mario Niculescu, Târgu Jiu. Premiile în valoare de 800 lei, fiecare, au fost acordate de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”. Andra-Mălina Nețoiu din Baia de Aramă, jud. Mehedinți şi Andrei Dumitru Vede din Târgu Jiu au obţinut locul II. Cele două premii în valoare totală de 1.400 de lei au fost date de Școala Populară de Artă Târgu Jiu. Kethy Bivolaru, din București, a pus mâna pe locul III şi pe premiul de 600 de lei, acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj. Premiul Special pentru Popularitate a fost acordat Grupului DUO ANGELI, prin redistribuirea premiului III, neacordat la secțiunea grupuri folk (600 lei, CJCPCT Gorj). Premiul Special pentru cel mai promițător tânăr folkist prezent în concurs, oferit de cantautorul Stephan Geraksiev, constând într-un echipament de camping, a fost adjudecat de Sergiu Pârvulescu, Vulcan, jud. Hunedoara.

Vizualizări: 3,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: