O fetiţă a rămas fără mână! I-a fost smulsă de o maşină de tocat carne!

O fetiţă de etnie romă din Cartierul Meteor a fost transportată aseară cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie Bucureşti. Într-un moment de neatenţie din partea mamei, micuţa de numai 3 ani şi-a tăiat mâna într-o maşină electrică de tocat carne. Aceasta a fost adusă imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, iar medicii de aici au decis să o transfere pe fată imediat la Bucureşti. Aproximativ 100 de cetăţeni de etnie romă au venit la spital, iar după ce micuţa a plecat cu elicopterul o femeie a leşinat.

Micuţa Olguţa era în curte cu fraţii ei, mama şi alte rude când s-a întâmplat nenorocirea. Fetiţa a scăpat câteva secunde din ochii mamei care făcea mâncare şi s-a dus împreună cu fratele ei, mai mare cu doi ani, la maşina electrică de tocat carne. Micuţa a băgat mâna în maşină, moment în care fratele acestuia a apăsat pe un buton şi a pornit-o. În felul acesta mâna fetei a fost smulsă. ”Este un accident nefericit. Femeia asta nu şi-a lăsat niciodată copiii nesupravegheaţi. Erau mai mulţi în curte, şi copii, şi de-ai mari. Mama ei făcea mâncare şi maşina de tocat era în priză. Olguţa s-a dus cu fratele ei la maşină să se joace, şi băiatul a apăsat pe buton, maşina i-a prins mâna şi i-a smuls-o. Au dus-o imediat la spital şi am chemat elicopterul SMURD să o ia la Bucureşti. Sperăm să-i poată pune mâna la loc şi să nu rămână cu urmări, să-şi poată folosi mâna”, a povestit un apropiat al familiei.

Un bărbat a sărit imediat în ajutor, a pus mâna fetiţei în gheaţă şi a transportat-o imediat la spital. „S-a întâmplat totul într-o fracţiune de secundă. Când am auzit fata ţipând am sărit imediat. I-am luat mânuţa de jos şi i-am pus-o în gheaţă, am luat-o repede, am urcat-o în maşină şi am fugit la spital. Sperăm să-şi revină”, a declarat Paul Potârcă.

TRANSFER

Starea generală a micuţei a fosta stabilă, însă se impunea transferul de urgenţă la Bucureşti. „Am primit o pacientă în vârstă de trei ani care avea mâna amputată în urma unui accident casnic. Am decis transferul la Bucureşti, pentru a-i fi reparată mâna şi să-şi recupereze funcţiile”, a declarat medicul Liliana Crăciun.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: