O firmă austriacă vrea să investească la Mătăsari

O firmă din Austria investeşte la Mătăsari. Austriecii vor deschide aici o fabrică de textile şi tricotaje. În felul acesta vor fi create câteva zeci de locuri de muncă. Autorităţile locale vor vinde firmei din Austria un bloc nelocuit din Mătăsari pentru ca investitorii să aibă unde să se dezvolte. O condiţie a fost aceea ca firma să angajeze oameni din Mătăsari.

Autorităţile locale din Mătăsari au intrat în contact cu o firmă din Austria, interesată să investească în zonă. Austriecii vor să deschidă aici o fabrică de textile şi tricotaje. Primăria le-a pus la dispoziţie un spaţiu, iar apoi investitorii vor cumpăra un bloc din Mătăsari, care a fost construit în urmă cu zeci de ani, dar care nu a fost finalizat. „O firmă din Austria a venit la Mătăsari chiar în timpul campaniei electorale. Ne-au spus că sunt interesaţi să facă aici în zonă o fabrică de textile şi tricotaje. Am discutat în mare despre ce este vorba şi a rămas ca după ce se constituie Consiliul Local să vină să perfectăm actele. Noi le-am dat un spaţiu unde să-şi facă firmă şi au luat deja câteva avize de la noi. Urmează să dăm şi noi o hotărâre în Consiliul Local prin care să le vindem un bloc ce nu a fost finalizat, nu are geamuri, uşi şi nu a fost niciodată locuit”, a declarat Gheorghe Gaşpar, primarul comunei Mătăsari. 

Firma din Austria are în plan şi construirea unor apartamente. „Blocul pe care îl vom da austriecilor are patru etaje. La primele două nivel va funcţiona această fabrică de tricotaje, iar la ultimele două nivele vor face locuinţe, apartamente şi garsoniere pentru cetăţeni”, a mai spus Gheorghe Gaşpar.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: