O mare uzină din Gorj, înglodată în datorii. Interpelare!

Senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, l-a interpelat luni pe ministrul Economiei în legătură cu situația de la Uzina Mecanică Sadu din Bumbești Jiu. Uzina avea la finalul anului trecut datorii de peste 60 de milioane de lei, spune Cârciumaru.

Acesta a spus că uzina are piață, dar cei 900 de angajați lucrează pe utilaje vechi, care le pun în pericol viața. „Pentru a rezista și a face față cerințelor din domeniul producției de muniție, Uzina Mecanică Sadu are nevoie de investiții majore care constau în achiziționarea de mașini automate de ultimă generație. Pentru anul acesta, domnule ministru al Economiei, Nicolae Bădălău, există fonduri disponibile măcar pentru minime lucrări de investiții?”, a fost întrebarea lui Cârciumaru.

Acesta i-a cerut lui Bădălău să spună ce se mai aude despre transferul UM Sadu la Ministerul Apărării Naționale, dar și când a avut loc ultima analiză a situației economico-financiare a uzinei. “Pentru un orășel ca Bumbești Jiu, o eventuală închidere sau restructurare a fabricii de armament ar avea un recul puternic din punct de vedere social și economic“, a concluzionat senatorul. (A.M.)

Vizualizări: 4,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: