O nouă condamnare pentru că a păcălit zeci de gorjeni

S-a folosit de Asociaţia „Forţa Naţională de Luptă Împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei din România” pentru a păcăli zeci de gorjeni și a sfârșit prin a primi încă o condamnare definitivă privativă de libertate.

Dumitru Lăpădat a aflat după cinci ani de procese că judecătorii l-au găsit vinovat la acuzațiile de înșelăciune ce i-au fost aduse. Prin intermediul asociației amintite, bărbatul le promitea oamenilor, în special celor din mediul rural, că îi ajută să își rezolve diverse procese pentru retrocedarea unor terenuri. Naivii dornici de o pilă la judecători au scos din buzunare chiar și mii de lei, dar, evident, fără ca problemele lor să fie rezolvate. Așa  a ajuns Lăpădat să fie condamnat acum la 4 ani de pușcărie, cu unul mai puțin decât primise la Judecătoria Târgu Jiu.

Curtea de Apel Craiova a fost cea care a dat decizia definitivă, asta după ce, în trecut, aceeași instanță a dispus rejudecarea dosarului la Târgu Jiu. Între timp, Lăpădat a mai primit încă o condamnare definitivă la aceeași instanță și încă una de la magistrații din Vâlcea, care l-au găsit și ei vinovat pentru același gen de escrocherii.

În verdictul de acum, instanța a dispus și desființarea Asociaţiei „Forţa Naţională de Luptă Împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei din România”. Asta nu înainte ca asociația lui Lăpădat să fie amendată penal cu 30.000 de lei. În plus, inculpatul a fost obligat de judecători și să restituie toți banii pe care i-a luat ilegal de la oamenii pe care i-a păcălit, dar e greu că acesta mai dispune de sumele respective pentru a le putea returna.

Vizualizări: 1,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: