O nouă grevă la Transloc. Cum vor circula troleibuzele 

Angajații Transloc, societatea de transport în comun din Târgu Jiu, vor intra vineri în grevă de avertisment, nemulțumiți de faptul că nu le-au fost majorate salariile. Astfel, în intervalul orar 08.00-10.00, autobuzele și troleibuzele vor ajunge mai rar în stații.

Sindicatul reprezentativ și şefii Transloc au căzut de acord în privința unor creșteri salariale la sfârșitul lunii august, în urma unei protest spontan, însă angajații nu au văzut un leu în plus până acum. Contractul Colectiv de Muncă nu a fost încheiat, fiind nevoie de aprobare în Consiliul Local Târgu Jiu. „Vom intra în grevă de avertisment, negreșit. Vom asigura o treime din ce există transport în comun, pe toate traseele. Restul, vom sta pe dreapta. Vrem să-i avertizăm pe cei din Consiliul Local, pentru că au făcut ședință extraordinară și nu ne-au luat în calcul, i-a durut în cot de noi. Îi avertizăm că noi nu ne jucăm cu dânșii, dânșii cu noi. Nu vom mai ieși de marți, tot așa, 30% va fi pe termen nelimitat”, a declarat liderul sindical Vasile Brânzan.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că decizia rămâne la mâna Consiliului Local. A inițiat un proiect pentru acordarea acestor majorări salariale, dar nu este sigur că proiectul va primi avizul consilierilor locali. „Am inițiat un proiect pentru suplimentarea subvenției la Transloc cu 200 mii lei, pentru acordarea acelor solicitări ale salariaților Transloc până la sfârșitul anului, dar nu se știe ce se va întâmpla în ședința de Consiliu. Este o hotărâre care se va lua luni în ședința de Consiliu Local”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Căilean: N-am prea înțeles de ce fac grevă       

Conducerea Transloc spune că nu este justificată această grevă a slaariaților. „N-am prea înțeles de ce o fac și care este rolul acestei greve. Le-am transmis că tot ceea ce am convenit am transmis Consiliului Local, iar ședința Consiliului Local este pe data de 25 septembrie.  Nu înțeleg de ce fac această grevă. Trebuiau să aștepte decizia de luni”, a comentat Vasile Căilean, directorul Transloc.

Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: