O nouă premieră la teatrul din Târgu Jiu

Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu pregătesc o nouă premieră. Este vorba de piesa „O noapte furtunoasă”, scrisă de I.L. Caragiale, regizată chiar de Marian Negrescu, managerul teatrului. Piesa va fi prezentată publicului larg pentru prima dată sâmbătă, 8 aprilie, de la orele 19. Costul unui bilet de intrare la premieră este de 70 de lei.

În distribuţia piesei „O noapte furtunoasă”, jupân Dumitrache este însufleţit de actorul Valeriu Bâzu, Nae Ipingescu de Dan Calotă, Chiriac de actorul Sorin Giurcă, Spiridon de Adrian Şerban, Veta de către Rodica Gugu, Ziţa de actriţa Andreea Chiriţescu, iar Rică Venturiano de Cosmin Brehuţă. Regizorul Marian Negrescu spune că „O noapte furtunoasă” este o piesă foarte grea. „Este un spectacol pe care îl îndrăgesc foarte mult, extrem de complicat, greu din punct de vedere tehnic, o să vedeţi. Piesa împlineşte anul acesta 138 de ani, premiera a fost în 18 ianuarie 1879. (...) Spectacolul ne-am gândit să-l păstrăm în zona lui, adică în zona secolului XIX, o să vedeţi asta şi prin costume, şi prin decorul pe care îl avem în spectacol. Pentru că ni s-a părut interesant să aducem această bucăţică de frescă în atenţia spectatorilor”, a declarat Marian Negrescu.

Spectacolul are o durată de 1 oră şi 50 de minute şi este fără pauză. Nu mai puţin de 3,5 tone de decor va fi pe scenă! Scenografia îi aparţine Ilonei Lorincz, care este scenograf al Teatrului Maghiar din Cluj. Este la cea de-a doua participare la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. „O imagine face cât o sută de cuvinte. Sper să vă facă plăcere să veniţi la spectacol şi să vă bucuraţi de partea vizuală. Am încercat să aducem puţin din imaginea şi partea savuroasă a secolului XIX”, a spus scenograful Ilona Lorincz. Piesa va mai fi jucată şi în zilele de 9 şi 11 aprilie, dar şi în zilele de 3, 4, 6, 7, 8 şi 9 mai.

Cât costă un bilet

La premieră, preţul unui bilet este de 70 de lei, pentru elevi şi studenţi 60 de lei, iar şomerii şi pensionarii vor plăti 40 de lei. În celelalte zile în care piesa va fi prezentată, costul unui bilet este de 15 lei pentru elevi de până în clasa a VIII-a, dar şi pentru pensionari şi şomeri, iar pentru elevi de la clasa a IX-a în sus şi studenţi tariful este de 18 lei. Biletul general este de 20 de lei. 

Vizualizări: 1,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: