O singură bursă de performanţă ştiinţifică la UCB

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu vor primi burse şi în noul an academic. Senatul universităţii a aprobat recent cuantumul celor şapte tipuri de burse.

Bursele acordate se ridică la peste 350 mii de lei, lunar. Conform hotărârii de Senat, bursa socială şi cea ocazională sunt în valorare de 600 lei, bursa de merit-800 lei, bursa pentru performanţă ştiinţifică-1.100 lei, bursa specială-400 lei, bursa pentru stagii de studii (mobilităţi)-600 lei, iar bursa de sprijin financiar pentru continuarea studiilor este de 300 lei. Cea mai mare parte a sumei provine de la Ministerul Educaţiei, contribuţia universităţii, din fonduri proprii, fiind de doar 3%.

„Bursele s-au păstrat la nivelul cuantumului din semestrul II al anului universitar 2016-2017, atunci au fost majorate. Procesul de acordare al burselor este în derulare. S-au stabilit la nivel de universitate doar bursele de performanţă şi bursele speciale. Restul fondului a fost repartizat deja la facultăţi şi urmează să se stabilească celelalte tipuri de burse. Pe data de 5 decembrie se va finaliza procesul de acordare a tuturor tipurilor de burse. Acestea se acordă lunar, pe întreg anul calendaristic”, a declarat Cornelia Tomescu, prorector în cadrul UCB.

O singură studentă, de la Facultatea de Drept, beneficiază de bursă de performanţă ştiinţifică. Este vorba de Claudia Ioana Şoiogea, din Plopşoru. Bursa de performanţă ştiinţifică se acordă studenţilor care au înregistrat performanţe meritorii în activitatea de cercetare ştiinţifică.

Alţi 25 de studenţi ai UCB beneficiază de burse speciale pentru activităţile de voluntariat desfăşurate în cadrul universităţii.

Vizualizări: 1,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: