O tânără din Gorj vrea să conducă un oraș din Italia. Unde și-a depus candidatura!

Mihaela Băloi, originară din Gorj, vrea să conducă un oraș din Italia. Tânăra în vârstă de 32 de ani din comuna Schela va candida pentru un post de consilier local în San Polo dei Cavalieri, un orășel situat în apropierea capitalei peninsulei. Alegerile coincid cu localele din România și vor avea loc duminică, 5 iunie. Mihaela se bucură de susținerea primarului în funcție de acolo, dar și de cea a primarului din Schela, Aristide Șerbănescu. Acesta din urmă se gândește deja la înfrățira comunei cu orășelul din Italia.

Mihaela Băloi este originară din satul Arsuri, comuna Schela. A plecat în urmă cu 15 ani din România în Italia, imediat după finalizarea studiilor liceale, pentru a-și face un rost în viață, mai ales că la acea vreme posibilităţile familiei sale erau restrânse. În urmă cu 11 ani s-a căsătorit cu un inginer de origine italiană alături de care se află și în prezent. Împreună au doi copii, un băiat de 10 ani și o fetiță de 9 ani. Ultimii ani și i-au petrecut în San Polo dei Cavalieri, micul orășel pe care Mihaela vrea acum să-l conducă. De-a lungul anilor tânăra s-a implicat în fel de fel de acțiuni comunitare, fiind mereu prezentă la evenimentele importante din urbea italiană. Lucrează ocazional la un restaurant dintr-un orășel vecin, ajutând la bucătărie, la prepararea gustărilor, dar și la spălatul vaselor și curățenie. Orășelul are circa 3000 de locuitori, din care în jur de 400 sunt români. Mihaela Băloi spune că a decis să candideze pentru un post de consilier local pentru că iubește localitatea care a găzduit-o în ultimi ani, dar și pentru că vrea să ajute din postura de consilier local comunitatea de români de acolo. „Iubesc acest oraş aşa cum iubesc Târgu Jiul, oraşul în care am copilărit şi în care mi-am urmat studiile. Vreau să fac cât mai multe lucruri bune pentru oraşul San Polo dei Cavalieri, pentru oamenii minunaţi de aici care m-au făcut în ultimii ani să mă simt ca acasă. Sunt foarte mulţi români aici, nu este nicio altă persoană din județul Gorj, însă pentru ei vreau să mă implic, să facem lucruri bune împreună. Vom avea întâlniri periodice în care vom discuta despre problemele lor şi îi voi ajuta cu tot ceea ce am să pot. Vreau să vă spun că mă susţin o mulţime de oameni în demersul meu, mulţi dintre ei fiind italieni. Sunt prima româncă ce candidează în acest oraș. A trebuit să vorbesc în public, în piață, în fața a sute de oameni. Este o experiență frumoasă, oamenii vin și îmi strâng mâna”, a declarat Mihaela Băloi.

Susținută de primarul în funcție
Gorjeanca se bucură în demersul său de susținerea primarului în funcție din orașul San Polo dei Cavalieri. Dacă va câștiga, Mihaela Băloi se va afla la cârmele orașului italian în următorii 5 ani. Este susținută chiar și de Leontina Ionescu, prima româncă aleasă consilier local în Italia. "Candidez pe lista actualului primar, Paolo Salvatori, cu care mă înțeleg extraordinar de bine. Este un om bun, un om minunat, care vrea să facă multe lucruri frumoase pentru oraș, care te salută și vorbește cu tine chiar dacă nu te cunoaște. A realizat parcări, a reabilitat școli, sunt convinsă că va câștiga un nou mandat. Chiar a venit cu ideea construirii unei biserici ortodoxe aici în oraș. În prezent nu este niciuna și ar fi necesară pentru comunitatea de români. Mă susține și Leontina Ionescu, care a fost prima femeie din România care a reușit și a fost aleasă consilier în Italia. Acum lucrează la Tribunalul din Tivoli, și-a încheiat mandatul", a mai spus Mihaela Băloi.
La alegeri își vor putea exprima votul chiar și românii rezidenți, care au depus o solicitare anterior în acest sens.

Șerbănescu: Îi vom ține pumnii
Vestea că o tânără din localitate țintește spre o astfel de funcție peste hotare l-a luat prin surprindere pe primarul din Schela, Aristide Șerbănescu, care nu știa nimic despre asta. După ce a aflat, a și început să facă planuri. "Pe ea nu o știu, a plecat de mult timp. Mai are aici doi frați și pe tatăl său. Sunt oameni muncitori, cei mai mari crescători de animale din zonă. Au câte 40 de porci, vaci. Dacă și iese, e bine atunci, avem reprezentanți de la Schela în Italia. Ne mândrim. Le spunem să facem și o asociere, o înfrățire. Îi vom ține pumnii. Din fericire sunt și bun prieten cu tatăl ei", a comentat Aristide Șerbănescu, primarul comunei Schela.

Galerie foto


Vizualizări: 6,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: