Olimpic bătut crunt de mamă din cauza unei note. Femeia e medic în cadrul MAI!

Scene violente într-o scară de bloc din Târgu Jiu. O mamă și-a bătut crunt copilul, în vârstă de doar 13 ani. Elevul a ajuns la spital cu lovituri pe tot corpul și mușcături. O vecină revoltată a sunat la 112 să anunțe evenimentul. Mama este medic stomatolog în cadrul Centrului Medical Județean Gorj al Ministerului Afacerilor Interne. Femeia de 47 de ani ar fi devenit agresivă din cauza unei note, deşi copilul este olimpic și învață la un liceu de prestigiu din oraș. Dacă va fi găsită vinovată, mama riscă să fie decăzută din drepturile părintești.

Incidentul s-a petrecut într-o scară de bloc din strada Teodor Aman, joi, la orele prânzului. O vecină a sunat la 112. Băiatul, de doar 13 ani, a fost dus de urgență la spital. Prezenta mai multe lovituri și chiar mușcături. „Copilul a fost adus de organele de poliție la Unitatea de Primiri Urgențe. A prezentat mai multe contuzii la nivelul întregului corp care s-au produs prin agresiune individuală. Nu are leziuni care să-i pună viața în pericol. Astfel că după ce a fost anunțată DGASPC (n.r. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj), copilul a fost externat. Cu siguranță, a fost lovit cu un obiect dur care să producă astfel de urme”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență.

„Îl omor cu mâna mea!”

Vecinii susțin că incidentul nu este unul izolat. Mama ar obișnui să-şi lovească frecvent fiul. „Îl pune să învețe până noaptea la 12. Și îl bate încontinuu. Astăzi a ieșit copilul țipând din casă, iar ea, după el, îl striga să-l spele de sânge. Nu știu cu ce îl lovește. Cu palmele, cu pumnii. Dacă a ajuns la spital, înseamnă că l-a bătut într-un hal fără de hal”, ne-a spus o vecină.

Băiatul învaţă la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Este un elev model, olimpic, cu media generală 10. Pentru a-l forța să învețe și mai mult, mama i-ar aplica zilnic câte „o corecţie”. „Îl obligă să învețe mereu. Nu se poate să-ți bați copilul în halul ăsta. Când îi spune copilul că nu vrea să mai învețe, începe calvarul. Începe să-l bată. Mi-a spus «nu-l mai suport. Îl omor cu mâna mea. Îmi vine să-i dau cu pumnii în cap»”, ne-a mărturisit o vecină a familiei.

Riscă să-și piardă copilul

Copilul este consiliat de psihologii de la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj. În câteva zile, specialiștii DGASPC vor stabili dacă vor începe procedurile pentru decăderea mamei din drepturile părintești. „Colegii de la Poliție cercetează deja această situație. Dacă se va ajunge la concluzia că este vorba despre violență domestică asupra propriului copil, mama riscă decăderea din drepturile părintești. Bineînțeles, ca orice infracțiune, va răspunde și penal pentru faptele sale. În perioada următoare, rezultatele medicale vor fi coroborate cu concluziile psihologului și se va face un demers de comun acord cu ei astfel încât copilul să fie reabilitat din punct de vedere medical”, a explicat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Polițiștii au întocmit deja un dosar penal pentru violență în familie. Minorul se află în grija mamei, părinţii fiind despărţiţi.

Galerie foto



Vizualizări: 16,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: