Om de afaceri: M-am cocoșat de atâtea taxe

Un om de afaceri din Gorj este supărat pe noua măsură a guvernului, care impune plata impozitelor la nivelul salariului minim și pentru angajații care lucrează cu o jumătate de normă. Constantin Pănescu are un hotel la Rânca și avea angajați care lucrau doar în week-end, câteva ore. Acum nu mai poate apela la ei, din cauza taxelor.

„M-am cocoșat de atâtea poveri, taxe și impozite, dar ca ultima invenție a Ministerului Muncii nu credeam că se poate”, a scris Pănescu pe pagina de facebook. Omul de afaceri a explicat că avea angajați care lucrau două zile la sfârșit de săptămână. „Asta datorită faptului că nu au cu cine să lase copiii în timpul săptămânii, dar și faptului că activitatea noastră se restrânge mai mult la weekend din lipsă de turiști, contractele fiind de patru ore zilnic”, a explicat omul de afaceri

Acesta crede că unele instituții ale statului seamănă din ce în ce mai mult cu Garda de Fier care l-a împușcat pe Antonescu. „Au găsit soluția, indiferent câte ore lucrează angajatul, să se plătească toate taxele la norma întreagă de 8 ore, încălcând Constituția, Codul Muncii, dar și cele mai elementare drepturi ale omului. Cred că toți care prestăm servicii în turism, restaurante, baruri, avem aceleași probleme. Aștept păreri”, a mai scris Pănescu.

Vizualizări: 4,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: