Omorât cu vătraiul la Leleşti

Greu de crezut, dar un bătrân de 80 de ani din Leleşti şi-a găsit sfârşitul în casa celui mai bun prieten al său de pahar, care însă l-a abandonat şi l-a lăsat acolo să zacă până ieri dimineaţă. Cel suspectat acum de crimă are vârsta la jumătatea celui căruia i-a luat viaţa, Tică, aşa cum îi spun amicii, nerecunoscând sub nicio formă că el ar fi comis o asemenea grozăvie.

De fapt, cei doi trăseseră atât de mult la măsea că Tică nici ieri după-amiază nu scăpase de damful alcoolului. El l-a primit în casa fratelui său, plecat în Italia, la muncă, pe pensionarul cu care mai stătea la taclale lângă o sticlă cu vin sau ţuică, iar ce sa întâmplat în cursul nopţii de luni spre marţi doar ei doi ştiu.

O vecină de lângă casa în care s-a produs crima spune că ea a auzit doar certuri puternice între cei doi, fără să se bage în discuţiile acestora. „Eu săpam la grădină şi cel bătrân când a venit mi-a urat spor la muncă şi a intrat în casă cu Tică. Nu ştiu ce au făcut ei acolo, dar după un timp au început să se certe rău de tot. Eu seara am plecat de la sapă, dar ei tot se certau, pentru ca, acum, de dimineaţă să aflu că unul e mort şi că pe celălalt o să-l salte Poliţia”, povesteşte vecina respectivă. De fapt, ieri dimineaţă Tică cel suspectat de crimă se plimba liber prin sat şi le spunea vecinilor săi că bătrânul pe care îl omorâse doarme la el în casă. Nu spunea că era şi somnul cel de veci.

Când au venit anchetatorii la faţa locului au descoperit o baltă de sânge şi capul bărbatului desfigurat cu un corp dur, care s-a dovedit ulterior a fi un vătrai. Anchetatorii au observat şi că bătrânul avea pantalonii traşi de pe el în jos, procurorul Emil Moţa confirmând faptul că ia în calcul inclusiv posibile conotaţii sexuale în această crimă, orice pistă fiind posibilă, mai ales pe fondul consumului de alcool. Deocamdată procurorul criminalist a avut probe pentru a dispuse reţinerea pentru 24 de ore a suspectului şi acuzarea acestuia de omor calificat. Bărbatul riscă să primească 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de faptele respective, azi el urmând să fie prezentat unei instanţe de judecată pentru a fi emis mandat de arestare preventivă pe numele său.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: