Omorâtă în Spania, înmormântată la Dănești. Ce spune familia!

Zile grele și sărbători inexistente pentru o familie din satul Trocani, comuna Dănești, după omorârea în Spania a Andrei Violeta. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost repatriat marți, pe cheltuiala familiei, tânăra de 24 de ani fiind ucisă de fostul său prieten, un vasluian de 30 de ani care nu a acceptat niciodată că gorjeanca nu vrea să mai aibă o relație cu el.

Nenorocirea s-a produs chiar de Florii, când tânăra își serba ziua onomastică împreună cu mama sa. Andra a fost răpită de acasă și urcată într-o mașină. Trupul său a fost găsit a doua zi la nici 100 de metri de locuință, nu departe de ea atârnând în ștreang și cel care îi luase viața.

Andrei făcuse o pasiune nebună pentru gorjeanca din Dănești, aceasta mutându-se în Spania cu părinții și fratele său în urmă cu vreo opt ani. Individul era acolo de 15 ani, iar Andra și familia sa a aflat prea târziu că porecla cu care îl știa toată lumea în regiunea Almeria era cea de „Țiganul”. Bărbatul făcuse pușcărie pentru diverse furturi, dar lucra în ultima vreme la ridicarea solariilor. Banii îi cheltuia însă pe droguri și din această cauză puțină lume se înțelegea cu el. „Sora mea nu a știu că el este un drogat și că fura, dar când a aflat a vrut să pună capăt relației. El a fost la pușcărie pentru că făcuse furturi. El nu a vrut însă să accepte ruptura. S-a lăudat că vine inclusiv în România să o omoare dacă se ascunde de el. Acolo ne teroriza pe toți, inclusiv și pe mine și pe un văr ne amenința cu moartea. Mi-a zis odată că de ce să sufere el, mai bine să sufere familiile noastre, adică ai mei și ai lui, și asta s-a și întâmplat acum”, povestește Lucian Achim, fratele Andrei.

Răpită de Florii

Amenințările pe care tânăra le primea s-au înmulțit în ultima vreme, culminând cu răpirea Andrei chiar de Florii. Acasă, familia se pregătea să o sărbătorească pe Andra Violeta, dar și pe mama acesteia, tot Violeta. Nu a mai fost însă nicio petrecere pentru că după ce i-au observat lipsa, rudele au plecat la Poliție pentru a anunța dispariția și chiar posibila răpire. „Eu m-am înțeles foarte bine cu ea, fiind verișoara mea primară, și îmi spunea că vroia să scape neapărat de el. Individul o amenința că îi dă cu acid de baterie pe față dacă se desparte de el. Spunea că vine în țară după ea, aici la Dănești, dacă se va ascunde de el și zicea că dacă nu o are el, o omoară și apoi se omoară și pe el și uite că așa a făcut. A și spus că o va lua de acasă într-o zi sfântă și a fost zi sfântă pentru că era de Florii. Noi am auzit scârțâit de roți la poartă, iar când ne-am dus după ea, nu mai era. Culmea este că el nu are permis de conducere și noi credem că a avut complici, pentru că nu cred că reușea el singur să o urce în mașină fără să se audă un strigăt ceva. Ne-am dus la Poliție și acolo ne-au spus că nu le merge calculatorul, că nu au internet și în cele din urmă au spus că suntem străini și să mai așteptăm. Cred că Poliția din Gorj se mobiliza mai repede, nu credeam că în Spania se întâmplă una ca asta. A doua zi a venit un muncitor la solarii ca să culeagă roșii și acolo l-a găsit pe el în ștreang. Patronul a anunțat la 112 Poliția și când au făcut verificări au găsit-o și pe ea. Era la vreo 50 de metri de casă, învelită într-o folie din aia de solar, că și solariile erau aproape. Ea fusese lovită în zona capului cu un bolțar, lângă ea erau telefoanele, dar lipseau brățările de pe mâini. Mai erau și șapte chiștoace de țigară, semn că el a fumat și s-a gândit la ce a făcut înainte ca să se spânzure”, povestește Alil Abou Mustafa, un văr din Dănești al Andrei, stabilit și el la spanioli de ani buni.

Presimțiri sumbre

Culmea este că Andra părea să presimtă răul ce avea să i se întâmple. Cunoscuții săi spun că în ultima vreme repeta frecvent că vrea să se distreze pentru că nu știe câte zile mai are de trăit. În plus, își redecorase camera și pictase pe pereții albi ai camerei numai trandafiri negri. Și mai mult, bunicul de la Dănești, Ion Crăciun, o suna aproape în fiecare seară în ultimele două săptămâni, asta în condițiile în care până atunci nu vorbise cu ea de cinci ori pe an la telefon. „Nu știu de ce, dar o sunam și vorbeam cu ea să mă asigur că e bine. Parcă a fost un făcut, deși ea îmi spunea că e bine. Atunci când s-a întâmplat nenorocirea am sunat la telefon, suna de sunat, dar nu mai răspundea nimeni. Mi-am dat seama că e ceva rău, iar a doua zi am aflat că a fost găsită moartă”, spune bunicul. Nenorocirea l-a făcut pe Lucian să facă un apel către tinerele care au vârsta surorii sale pentru a-și asculta mai mult părinții. „Fetele sunt rebele și nu ascultă de părinți, dar eu fac un apel și le spun să asculte de părinți pentru că le învață de bine. Părinții le vor binele, nu răul. Nu mai fiți cu capul în nori și gândiți ce vreți cu viața voastră. Rețineți, părinții vă vor binele, nu răul! Andra i-a ascultat pe ai mei, nu asta e problema, dar sper ca asemenea nenorociri să nu se mai întâmple vreodată. Acum ne pregătim de înmormântare. Joi la prânz, la noi în sat, vor veni sute de oameni. M-au anunțat inclusiv din străinătate că vor să fie alături de noi”, a mai spus fratele tinerei omorâte în Spania.

Galerie foto


Vizualizări: 37,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: