OMV Petrom pregăteşte sute de viitori meseriaşi din Gorj

Un număr de 200 de elevi de la şcolile profesionale şi liceele tehnologice din Gorj au fost selectaţi să ia parte la Tabăra Meseriaşilor din Țara lui Andrei, proiect al OMV Petrom. Tabăra se desfăşoară la Bran pe parcursul unei săptămâni. Organizatorul va acorda 40 de burse în valoare de 500 de lei pe lună celor mai pricepuţi elevi din tabără pentru a-şi putea continua studiile şi a-şi duce pasiunea mai departe.

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei organizată de OMV Petrom a început duminică, 17 iulie, la Bran. De această dată peste 270 de elevi, mare parte din Gorj, de la școlile profesionale și liceele tehnologice, au ajuns în tabără. Tinerii studiază la unul dintre următoarele domenii: petrol și gaze, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, mecanică, electric, turism și alimentaţie. Alături de elevi sunt prezenţi şi 55 de profesori. "Tabăra Meseriaşilor este un proiect educaţional adresat elevilor de la școlile profesionale și liceele tehnologice din România, care completează programa şcolară, ajutând viitorii meseriași să fie mai pregătiți pentru piața muncii, după încheierea studiilor", au transmis reprezentanții OMV Petrom.

Timp de şapte zile elevii participă la un program intens care îmbină profilarea vocaţională, cursurile de dezvoltare personală și atelierele practice specifice fiecărei meserii. Elevii vor participa la atelierul practic, în care lucrează cot la cot alături de un profesionist din domeniu, pentru a realiza un proiect final, specific meseriei alese. Printre mentorii de anul acesta se numără specialiştii OMV Petrom, pilotul auto Gabi Onofrei, chef Cezar Munteanu. La sfârşitul taberei, câteva zeci de viitori meseriași vor primi burse lunare. Și profesorii care participă la curs vor fi recompensaţi cu credite. „Din ediția de anul trecut am văzut cât de important este ca aceşti copii sa aibă contact direct cu profesionişti din domeniile pe care ei și le-au ales şi cu experienţa reală a viitoarei profesii. Tabăra Meseriașilor este un proiect care ar trebui replicat la nivel naţional pentru întreg sistemul de învăţământ profesional” a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei este parte din „România Meseriaşă”, o campanie OMV Petrom de susţinere a educaţiei profesionale din România.

Galerie foto



Vizualizări: 2,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: