Operele lui Brâncuși, supravegheate video

Primăria Târgu Jiu se pregătește să monteze camere video în cele două parcuri care găzduiesc operele lui Constantin Brâncuși. Procedura este în faza de licitație, iar valoarea investiției este de aproape 60 de mii de lei.

Camerele video vor fi mult mai performante și vor fi conectate la dispeceratul Poliţiei Locale. „În acest moment, Primăria Târgu Jiu este în faza de achiziție a serviciului de diriginte de șantier. Proiectul este într-o fază destul de avansată. În scurt timp, va începe execuția lucrării și montarea camerelor de luat vederi în cele două parcuri. Cred că este foarte important ca această inițiativă pe care am luat-o în privința asigurării securității ansamblului brâncușian să fie dusă la bun sfârșit. Orice incident care se produce, deși noi sperăm să nu se întâmple, să poată fi monitorizat și să se poată lua măsurile care se impun într-un timp foarte scurt”, a anunțat Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Brâncuși”.

Licitația publică pentru desemnarea firmei care se va ocupa de montarea camerelor este în desfășurare. „Cred că sunt mai mult decât necesare aceste camere. În cele două parcuri sunt montate camere care sunt depășite moral. Acestea nu sunt de supraveghere, sunt doar pentru turiști. Cele care vor fi montate prin acest proiect sunt camere profesionale. Ne vor permite să urmărim toate detaliile pieselor ce compun ansamblul brâncușian”, a mai spus Strâmbulescu.

Măsura vine după mai multe incidente care au avut loc în cele două parcuri. Operele au fost vandalizate de turiști. Ultimul episod s-a consumat la Coloana fără Sfârșit. Un modul al capodoperei a fost scrijelit de câțiva turiști care s-au ales cu amendă și dosar penal pentru distrugere.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: