Opt maşini avariate de o căruţă scăpată de sub control

Nu mai puţin de opt autoturisme au fost avariate luni după-amiază de o căruţă scăpată de sub control pe o stradă din Târgu Jiu. Incidentul s-a produs în zona Pieţei 9 Mai, nu departe de sediul Poliţiei Locale, instituţie care ar fi trebuit să se asigure că astfel de incidente nu se produc. Incidentul are loc, de asemenea, la un an de zile de când caii şi căruţele erau un subiect intens de campanie electorală între candidaţii la Primăria Târgu Jiu.

Proprietarul atelajului şi al calului, un tânăr de 27 de ani de etnie romă, a fost şi el surprins de cele întâmplate. Acesta le-a povestit poliţiştilor că se afla în zona CET-ului şi căuta fier vechi printre dărâmăturile de acolo, iar calul l-a lăsat liber, cu căruţa, pe marginea drumului. La un moment dat, animalul s-a speriat şi a venit de acolo singur până în zona pieţei 9 Mai. Calul a trecut astfel prin cele două sensuri giratorii de la mall, prin cel realizat în zona fostului abator şi şi-a continuat singur, fără stăpân, deplasarea spre Piaţa 9 Mai. Aici aglomeraţia de maşini este însă foarte mare, iar, la un moment dat, acesta s-a speriat şi a început să meargă haotic.

Mai multe maşini au fost lovite de căruţa care mergea necontrolată pe stradă şi, în plus, din atelaj cădeau bucăţi de piese metalice, depozitate acolo de stăpânul care căuta fier vechi la CET. „Soţia mea era în maşină, iar eu plecasem până la piaţă. Când am venit, am văzut lume strânsă în jurul maşinii şi nu ştiam ce s-a întâmplat. Mi-a povestit soţia totul şi nu-mi venea să cred. A fost o bufnitură puternică în maşină şi apoi au fost lovite altele, care erau parcate în continuare. M-am ales cu o pagubă de câteva sute de lei pentru că mi-a tăiat un cauciuc. Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar nu îl mai pot folosi”, a mărturisit unul dintre şoferii păgubiţi.

IPJ Gorj a înregistrat în urma evenimentului respectiv nu mai puţin de opt plângeri de la proprietarii ale căror maşini au fost avariate. Oamenii vor fi însă nevoiţi să suporte singuri pagubele pentru că de la căruţaş nu vor avea prea mari şanse să primească vreun ban chiar şi dacă se vor judeca. Unul dintre păgubiţi a menţionat chiar că şi-ar dori ca RCA-ul să devină obligatoriu şi pentru căruţaşi tocmai pentru a fi evitate neplăceri de acest gen. „Sunt participanţi la trafic şi ei, atunci să plătească asigurare că dacă ar avea RCA, nu m-ar deranja. Aşa, eu ce fac după ce s-a întâmplat acum? Scot bani din buzunar şi mă duc la service, iar el îşi ia căruţa şi se duce mai departe pe străzile din oraş, ca şi până acum”, a spus unul dintre păgubiţi.

Vizualizări: 2,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: