Opt uleiuri de care pielea are nevoie

Uleiul de migdale dulci conține vitaminele K și E ce ajută pielea să se regenereze și favorizează o bună circulație sangvină. Uleiul de migdale dulci este un scut împotriva razelor UV.

Uleiul de cocos conține vitamina K, este renumit pentru efectele antioxidante și este folosit în mai multe produse anti-îmbătrânire. Uleiul de cocos este recomandat și în tratarea vergeturilor și a celulitei. Și uleiul de cocos oferă protecție solară și poate fi utilizat și pentru tratarea unor infecții ale pileii.

Uleiul de avocado este bogat în vitaminele A și E și în compuși de colagen.

Uleiul de măceșe este bogat în vitamina A, care reduce ridurile, dar și petele de vârstă. Uleiul de măceșe conține și acizi grași Omega 3 și Omega 6, care îmbunătățesc elasticitatea pielii.

Uleiul de argan este renumit pentru efectele benefice asupra pielii, conține acizi grași, redă elasticitatea pielii și reduce ridurile.

Uleiul de trandafir este bogat în compuși antiinflamatori și antimicrobieni fiind recomandat pentru pielea uscată și îmbătrânită. Ajută și în cazul unor boli precum psoriazis și dermatite.

Uleiul de mușcată estompează petele datorate vârstei, îmbunătățește circulația și tratează arsurile și eczemele.

Uleiul de lavandă poate fi folosit pentru tenul uscat, dar și pentru cel sensibil sau gras. Are și proprietăți antibacteriene. În plus, este utilizat și pentru tratarea acneei. 

Vizualizări: 1,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: