„Orice om îi este teamă”, acuzată de înaltă trădare

După ce au dormit vreo doi ani, liberalii s-au trezit că au pârghii permise de lege pentru a mai stopa din abuzurile făţişe ale liderilor PSD. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut în calitate de persoană fizică o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea a ajuns la Parchetul General şi de acolo a plecat la DIICOT, chiar în ziua în care procurorul general a decis să-i prelungească mandatul actualului procuror şef Horodniceanu cu şase luni, deşi ministrul Justiţiei îi găsise înlocuitor.

Are motive Viorica Dăncilă să se teamă? „Orice om îi este teamă”, a spus Dăncilă, care ne-a obişnuit deja cu greşelile de exprimare. Guvernul a aprobat un memorandum secret cu privire la mutarea ambasadei, fără consultarea preşedintelui României. Culmea este că primul om care a vorbit despre acest memorandum în presă a fost Dragnea, care legal nu avea de unde să ştie despre acest document clasificat. În lipsă de explicaţii, Dăncilă a spus că „se ştia” despre document. Nu, nu se ştia, iar publicul larg nu ştie nici azi ce conţine, pentru că l-a secretizat. În mania lor de a-l ascunde publicului, pesediştii s-au trezit că au încălcat legea, punându-l la dispoziţia lui Dragnea. Vom asista probabil la audierea întregului guvern în această speţă, pentru a afla cine a încălcat secretul de stat, o infracţiune extrem de gravă.

Pesediştii au primit ca temă să comunice publicului că se repetă scenariul prin care a fost înlăturat guvernul Ponta, pentru că şi atunci preşedintele Iohannis a cerut de mai multe ori demisia premierului. Ba chiar se întreabă acum pesediştii „la ce au de gând să dea foc acum?”, sugerând că incendiul de la Colectiv, în care au murit zeci de oameni, ar fi fost provocat. Doar sugerează, nu o spun, pentru că nu sunt probe care să conducă la această idee. Dar, supravieţuirea politică scuză orice mizerie, în opinia unora.

Spre deosebire de mulţi miniştri, Viorica Dăncilă nu este parlamentar, aşa că PSD nu o poate apăra de o eventuală urmărire penală. Este suficient acceptul preşedintelui Klaus Iohannis. Nu avem însă de ce să îi plângem de milă lui Dăncilă, pentru că nu a pus-o nimeni să accepte să fie omul de paie al lui Liviu Dragnea. Câtă vreme refuză să gândească şi face orice i se cere, îşi merită soarta. Dragnea face ponoasele, Dăncilă suportă consecinţele.

Vizualizări: 933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: