Ouă scumpe în pieţe. „Găinile nu cresc cu paie!”

Preţul de vânzare al ouălor a crescut și în pieţe. Ţăranii spun că nu pot să dea ouăle mai ieftin ca în magazine. Majoritatea fermierilor care vin cu ouă în Piaţa Centrală din Târgu Jiu le vând cu 1,5 lei/bucata.

Ţăranii recunosc că au scumpit ouăle pentru a fi în ton cu magazinele. „Eu le vând cu 1,5 lei. Ce să facem dacă sunt scumpe la magazine?! Le punem și noi peste ei. Sunt ouă de la găinile mele din curte, de ţară, din cele roșii. Le-am crescut de mici, s-au făcut dolofane, dar și mănâncă de le ia naibii. Fac ouă dacă le dau numai cald: tărâţe, grâu și apă caldă. Asta e reţeta lor. Altfel, cu frigul acesta nu ouă deloc”, a spus o femeie din Runcu. 

Alţi fermieri spun că au motive solide să crească preţul. „Găinile nu cresc cu paie. Mâncarea lor costă bani. Nu s-au făcut cerealele, de acea le scumpesc ţăranii. S-au făcut doar la cei care au semănat din timp. Societăţile nu au motiv să le scumpească. De la poarta fabricii pleacă cu 36-40 de bani. Diferenţa de la poartă până la raft e mare”, a explicat o femeie din Stănești.

Sunt și agricultori care nu cresc preţul peste cel practicat în magazine. „Eu le dau cu 1 leu. Sunt ouă de ţară”, a spus o femeie de la Cartiu, din Turcineşti.

Vizualizări: 3,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: