Oxigenul bolnavilor costă 500 de milioane de lei lunar

Spitalul Judeţean plăteşte lunar circa 500 de milioane de lei vechi pentru oxigenul bolnavilor. Fabrica de cauciuc Artego din Târgu-Jiu era cea care până acum ceva timp aproviziona cu oxigen Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Pentru că fabrica de cauciuc nu a mai primit aviz să distribuie oxigen medicinal Spitalul Judeţean a încheiat contract cu o altă firmă.

Consumul de oxigen medicinal de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu variază în funcţie de numărul bolnavilor în stare gravă care au nevoie de oxigen. Cel mai mult oxigen medicinal se consumă în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. „Lunar Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu achiziţionează între 5.000 şi 8.000 de metri cubi de oxigen medicinal. Cantitatea de oxigen achiziţionat variază în funcţie de numărul bolnavilor în stare gravă din secţia ATI care au nevoie de ventilaţie mecanică. Dacă avem pacienţi conectaţi la aparate e normal să consumăm mai mult oxigen”, a declarat Cristi Toma, şeful serviciului de instalaţii

Pentru oxigenul medicinal Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu alocă lunar acum în jur de 500 de milionae de lei vechi, o sumă mult mai mare decât atunci când oxigenul era dat de fabrica de cauciuc.

Diferenţele de preţ dintre fabrica de cauciuc şi noua firmă sunt majore. „De la cauciuc noi luam metrul cub de oxigen cu aproximativ şase lei acum în luăm cu nouă lei, dar asta este situaţia. Firma care a câştigat licitaţia are punct de lucru la Turnu Serverin şi ne aduc ei oxigenul aici şi transportul este gratuit“, a spus Ion Tomulescu. „Mulţi ani am luat oxigen de la fabrica de cauciuc, însă legislaţia s-a schimbat şi oxigenul folosit în spital este acum considerat medicament. Agenţia Naţională a Medicamentului nu a mai dat autorizaţie fabricii de cauciuc să ne mai furnizeze oxigen pentru bolnavi şi am fost nevoiţi să încheiem contract cu o altă firmă autorizată. În România sunt două firme care distribuie oxigen medicinal însă când am organizat licitaţia numai una s-a prezentat“, a declarat Ion Tomulescu, şeful biroului de achiziţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: