Pacient: „Vreau cafea, apă, și repede, că mă grăbesc” Reacția medicilor!

Tot mai mulți medici de la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești reacționează la comentariile acide ale unor pacienți ori ale celor care încă nu cred că există Covid 19. Fermi, doctorii vorbesc despre condițiile grele în care lucrează, suprasolicitarea din această perioadă ori despre pretențiile unor pacienți, gen „Vreau cafea, apă, și repede, că mă grăbesc!” Pe cei sceptici, i-au invitat medicii să meargă să vadă realitatea din spital.

Un medic pediatru a vorbit despre gărzile epuizante din spitalul Covid din Târgu-Cărbunești. A avut posibilitatea să profeseze în străinătate, dar a ales să rămână acasă și să salveze copii în Gorj. „Si eu sunt unul din medicii Spitalului Târgu-Cărbunești, spital suport Covid, si vreau sa vă aduc la cunostință că, în ultimele trei luni, am stat mai mult la spital decât acasă, deși am doi copii care au mare nevoie de mine (am avut și 15 gărzi pe lună, o gardă =24h). Știu, veți zice că am câștigat mai mult, așa este. Aș fi caștigat si mai mult dacă plecam "in afară" (atât bani, cât si respect), dar nu am plecat pentru că-mi iubesc familia și locul natal, nu am plecat pentru ca tu, părinte, să ai la cine merge cu copilul atunci când îți crapă buza de frică, să stiți că e mare lipsa de pediatri in spitalele din România”, a fost mesajul unui medic pediatru de la spitalul din Târgu-Cărbunești.

Medicul a amintit și de perioada în care mai mulți copii cu dizabilități au fost infectați cu Covid 19 și cadrele medicale au fost cele nevoite să stea, pe rând, cu ei în saloane. O misiune dificilă mai ales în fața unor copii care nu înțelegeau de ce medicii trebuie să poarte măști, combinezoane și nu se pot juca cu ei. „Alături de colegele mele, asistente și infirmiere, am ingrijit pacienții Covid pozitiv cum am stiut noi mai bine: am schimbat pampers, am dat mâncare pasată cu lingurița, am  purtat în brate copiii cu dizabilități din centrul de copii, ne-am luptat la propriu cu copii (12 ani si 50-60kg) cu autism, extrem de agresivi, și toate astea echipați în combinezoane și cu două măști, așa cum prevăd normele de protectie. "Pacienții sunt sechestrati in saloane". Credeți că v-ar plăcea să dați nas în nas pe stradă sau la magazin cu un pacient Covid 19 pozitiv care a sărit pe geam, în timp ce asistentele și medicii își completau fișele? Pentru că da, avem foarte multe fise de completat pe lângă actul medical pe care dv îl știți. Gândiți, oameni buni, nu mai aruncați cu noroi in sistemul sanitar. Cu respect, medic pediatru in cadru spitalului Târgu-Cărbunești”, a mai scris medicul.

Alt medic a comentat dur și pretențiile multor pacienți infectați. Unii au încercat să sară pe geam din spital, alții cer cafea la micul dejun. Cât despre cei care încă nu cred în virusul care ucide oameni, medicii le-au transmis că îi invită în spital, să vadă realitatea de acolo.

„Săptămâna trecută, din trei pacienți cu Covid internați de mine, unul era cu pneumonie, doi cu simptome ușoare. Cu alt pacient am petrecut aproximativ două ore in sala de operatie alaturi de colegii mei asistenti și medici, încercând să îi rezolvăm o problemă medicală, îmbrăcați adecvat: costum de spital, combinezonul “star trek”, halatul chirurgical, 2 măști, viziera si 3 perechi de mănuși! Fără aer condiționat, bineînțeles! Si nu, nu am cerut, nu cer si nu primesc spaga sau atentii! Cam pe fiecare tura a mea, am oferit pacientilor din hrana noastra personala, o felie de pizza, cozonac, clatite, etc. Nu ne-au cerut ei, asa am considerat noi! Si nu ne-am imbogatit in perioada asta! Apropo.... sunt unii pacienti care dimineata dau comanda: 3 cafele, apa si mai repede ca ne grabim! Asa cum spunea un coleg intr-o postare, va invitam si pe dvs sa vedeti realitatea! Va dam noi echipament, doar veniti! Apoi postati va rog! Va doresc sanatate!”, a fost mesajul unui alt medic care lucrează la spitalul din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 4,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: