Pacientele de la Ginecologie, consultate cu instrumentar ruginit

Cearşafuri în geamuri, pereţi decojiţi, mobilier antic şi instrumentar vechi de peste 30 de ani. Acestea sunt „dotările” secţiei Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Medicii se plâng de condiţiile de aici şi spun că le este pur şi simplu ruşine să lase pacientele să vadă instrumentarul. Consiliul Judeţean Gorj încearcă să reabiliteze secţia. De patru luni organizează licitaţii, dar nu se prezintă nimeni.

Nimic nu s-a schimbat în secţia Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Nici măcar mobilierul. Totul este vechi, iar medicii îşi fac meseria tot mai greu. Medicul Dumitru Pătrăşcoiu, şeful secţiei, susţine că a ajuns să-i fie ruşine să meargă să consulte o pacientă cu instrumentarul pe care îl are la dispoziţie. „Merg cu ele la spate până ajung la pacientă. Uitaţi-vă! Sunt ruginite pur şi simplu. Sunt dezinfectate, nu sunt periculoase, dar e vorba de aspect. Sunt vechi de 30 de ani, iar mobila e din 1900 toamna”, ne-a declarat Pătrăşcoiu. „Avem nevoie de multe lucruri. Noi facem igienizarea în fiecare zi, dar s-au învechit toate. Nu sunt infecţii în secţie, dar este nevoie de instrumentar nou, de geamuri. Prin astea trece frigul”, a mai dezvăluit Pătrăşcoiu.

Medic: Pun prosoape în geam

Mai mult, medicul Daiana Angheloiu susţine că pacientele au ajuns să pună în geam haine pentru a se mai proteja de frig. „Da, femeile pun tot ce au, tot ce înseamnă accesoriu. Pun prosoape în geam, cearşafuri, bluze. Intră frigul în saloane şi se pierde căldura”, a mai continuat medicul.

Managerul interimar al spitalului, Gigel Capotă, susţine că nu a ştiut de aceste probleme. Este director de câteva zile şi face inspecţii în toate secţiile pentru a vedea care sunt problemele pe care le întâmpină medicii şi pacienţii. „Am făcut deja o comisie şi la secţia Ginecologie, să aflăm de ce este nevoie, cum stau lucrurile acolo. Noi avem bani de la Consiliul Judeţean pentru reabilitarea secţiei, dar nu s-a prezentat nimeni la licitaţie”, a declarat Capotă.

Licitaţie fără niciun rezultat

Licitaţia pentru documentaţie şi execuţia lucrărilor de reabilitare a trei secţii ale Spitalului Judeţean, printre care şi Ginecologie, a fost organizată de patru ori până acum. „Din august, noi am început să organizăm această licitaţie. Avem 1,2 milioane de lei disponibili pentru modernizarea celor trei secţii. Din nefericire, nu s-a prezentat nimeni la licitaţii. Vom mai organiza încă o licitaţie pe 20 decembrie şi sperăm că va veni cineva cu ofertă”, a explicat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Instrumentar nou tot la anu’

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean a mai alocat 1,7 milioane de lei pentru a fi achiziţionat instrumentar nou la spital. Licitaţia va fi reluată pentru că oferta depusă anterior nu a corespuns cu cerinţele din caietul de sarcini. Cosmin Popescu promite că secţiile vor fi reabilitate în primăvara anului viitor. Şi tot atunci va fi cumpărat instrumentar nou pentru tot spitalul.

Vizualizări: 3,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: