Pacienți consultați într-un dispensar fără acoperiș

Lucrări finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, abandonate. Se întrâmplă în localitatea Ionești, unde două investiții importante sunt blocate. Dispensarul și o grădiniță au fost lăsate în plin șantier, muncitorii au plecat, iar autoritățile speră ca firma constructoare să revină cât mai repede la lucru. Oamenii care merg la medicul de familie sunt consultați într-o cădire fără acoperiș. În loc de țiglă, dispensarul este acoperit cu o folie de plastic.

De două luni, nu se mai mișcă un pai pe cele două șantiere din Ionești. Pentru dispensar, autoritățile au reușit să atragă 145 de mii de lei, în timp ce grădinița valorează peste 200 de mii de lei. Banii vin de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările au fost demarate la finalul anului trecut, iar acum sunt blocate.

Primarul Marian Tătaru susține că firma constructoare ar fi rămas fără bani. „Așa ne-au spus. Că au întâmpinat ceva dificultăți și de-asta n-au mai venit. Sunt aproape două luni de când nu au mai venit muncitorii. Am primit asigurări că joi vor veni măcar să pună țigla, pentru că acum pe dispensar este folie și se inflitrează apa. Nu am avut un alt spațiu unde să mut medicul de familie și aparatura. În aceeași clădire, funcționează și o farmacie. Acolo am înțeles că nu sunt probleme. Tot ce s-a deteriorat va fi reparat”, a explicat edilul.

Medicul de familie care a ajuns în comună de la finalul anului trecut nu are decât să spere că dispensarul va fi reabilitat până la 1 octombrie, acesta fiind termenul asumat de constructor. Până atunci, se descurcă așa cum poate. „E șantier. Astea sunt condițiile. Normal că m-am supărat și eu. Mă întreabă și oamenii când o să fie gata. S-a mai infiltrat apa. E normal. A mai bătut vântul, a zburat folia și a intrat apa. Îi tot spun domnului primar că vin ploile și ne trebuie acoperiș. În rest, nu suntem afectați, dar răbdăm. Numai să vedem că se face ceva”, a spus medicul Adrian Gîdoiu.

Oameni revoltați

Pentru cei care vin la consultații, totul este de neînțeles. „Eu nu pot să pricep cum au putut să dărâme acoperișul și ei să nu facă restul lucrărilor. Au pus carul înaintea boilor. De ce să dai jos țigla dacă nu e gata restul? Chiar nu înțeleg. S-a infiltrat apa peste tot. Am văzut că mai face curat doctorul. Are găleți acolo să se scurgă apa în ele”, a spus un localnic.

„Așteptăm măcar să fie gata dacă tot s-au apucat de el. Nu e normal să abandoneze lucrările. În două luni cât au fost sistate lucrările, s-au dărâmat și alea făcute înainte să dea jos acoperișul. E folie acolo. O zboară vântul mereu”, a spus o femeie.

"Aceeași firmă a obținut contractul pentru grădinița din Ionești. Acolo stau mai bine. Este finalizată în proporție de 75-80%. Mai este nevoie de centrala termică, instalația electrică, finisaje interioare și exterioare. Și aici se vor întoarce muncitorii tot joi”, a mai transmis primarul din Ionești.

Constructorul a dat asigurări că joi se va munci din nou. „Au fost niște întreruperi pentru că a fost sezonul rece, apoi a fost perioada de vacanță. Avem bani să achiziționăm țigla pentru  dispensar. Vom merge să punem acoperișul și nu vor fi întârzieri la dispensar. E posibil să fie ceva întârzieri la grădiniță. Noi am spus de la început că nu e normal ca acel cabinet și farmacia să mai funcționeze într-o clădire unde se va dărâma totul. Le-am spus că trebuie să se mute, dar dumnealor au insistat să rămână acolo. Trebuie să caute o altă soluție pentru că nu mai pot rămâne acolo când vom începe să renovăm și acolo”, a transmis Dragoș Milici, reprezentantul firmei constructoare.

Galerie foto





Vizualizări: 1,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: