Pacienţii din spital, duşi la investigaţii la o clinică privată

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor face investigaţiile de imagistică medicală la clinica Life Scan din Târgu Jiu, deţinută de afaceristul gorjean Ion Pau. Este vorba doar de investigaţiile RMN. Asta pentru că de marţi, 20 martie, începe demontarea RMN-ului deţinut de o firmă privată, cu care spitalul a reziliat contractul înainte de termen. „Am stabilit ca furnizorul acestor servicii să fie Life Scan din Târgu Jiu, cu care vom încheia marţi contractul”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean.   

Procedurile de demontare a RMN-ului vor dura circa 10 zile, iar noul aparat va ajunge abia în data de 20 aprilie. Va mai dura încă zece zile până va deveni funcţional. Pe toată această perioadă, pacienţii spitalului vor face investigaţiile la clinica Life Scan.   

Toate investigaţiile, dar şi transportul pacienţilor până la centrul medical vor fi suportate din bugetul spitalului. Conducerea unităţii a impus o limită maximă de trei investigaţii pe zi, dar cu excepţii, dacă va fi cazul. În medie, o investigaţie RMN se ridică la 450 lei, şi se efectuează doar în timpul săptămânii. Aşadar, clinica târgujiană va încasa câteva zeci de mii de lei de la spital. Conducerea spitalului a cerut oferte şi de la spitalele din Craiova şi Petroşani, alegând soluţia cea mai ieftină.

Vizualizări: 3,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: