Pădure tăiată ilegal la Runcu. Exploatare forestieră, închisă!

O exploatare forestieră din comuna Runcu a fost închisă de Garda de Mediu Gorj. Societatea a exploatat ilegal două mii de metri cubi de lemn.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au desfășurat, la sfârșitul lunii trecute, un control tematic la toate exploatațiile forestiere din judeţ. Astfel, în urma controlului, au decis sistarea activității unei exploatații din Runcu, care funcționa fără autorizație de mediu. SC Costi și Nic Product 2003 din Argeş derula activitate într-o pădure deținută de obștile din zonă. „Cantitatea aproximată, exploatată fără autorizație de mediu, a fost de circa 2000 de metri cubi. Avea dreptul să exploateze în baza autorizației de exploatare emise de Ocolul Silvic. Dar, 2000 de metri cubi i-a exploatat fără autorizație. Le trebuia și autorizație, însă nu au solicitat. Societatea a fost amendată cu 30.000 de lei. Automat li s-a și sistat activitatea până își obțin autorizația de mediu”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Reprezentanții societății în cauză nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. Cert este că administratorilor acestei exploatări forestiere nu le-au convenit sancțiunile aplicate de comisarii de mediu și au contestat în instanță contravenția. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 6,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: