Pădurea colorată de la Polovragi a devenit reper turistic

Zeci de persoane se fotografiază zilnic la pădurea colorată de la Polovragi, județul Gorj. Sunt persoane care vin special să vadă opera de artă a lui Mihai Țopescu. Nici vedetele nu ratează Grădina Paradisului, artiștii Olguța Berbec, Remus Novac și micuța Jessica Lăzărescu punând pe Facebook fotografii.

„Ați fost aici? Gorjul e minunat și colorat!”, a scris cântăreața de muzică populară Olguța Berbec pe Facebook. „Prin țara lui Brâncuși... Grădina Paradisului”, a adăugat soțul ei, instrumentistul Remus Novac.

Și tânăra artistă Jessica Lăzărescu a fost cu familia în pădurea colorată de la Polovragi. „#PĂDUREA înseamnă VIAȚĂ #farmec #mister #minune Pădurea colorată de pe meleagurile noastre”, a scris Jessica în stilul specific adolescenților.

Agenția de știri Mediafax a făcut un reportaj video la fața locului, unde a surprins mai mulți turiști. „Caut o imagine care nu există altundeva. Am văzut un scurt reportaj la știri și am aflat de pădurea colorată. Am ajuns aici după cinci ore de drum și pot să spun că e ceva atât de surprinzător, care creează o nouă percepție chiar asupra naturii. O pădure pe lângă care treci, care nu este colorată, aproape că nici nu o mai observi, în schimb aici s-a creat un spațiu aproape incredibil”, a spus Ion Cristian Chiricuț, doctor în medicină.

Adrian Buga, istoric și critic de artă, spune în reportajul Mediafax că începem să înțelegem ce a lăsat artistul Mihai Țopescu în pădurea de la Poienari. „Mihai Țopescu înțelege spiritul locului. Acestei păduri, pe lângă zona de clar-obscur pe care o avea înainte, i se aduce culoarea, prin intervenția lui Mihai Țopescu. Ca un sticlar aduce căldura și spectrul acesta cromatic și ne transpune într-un templu, templul naturii, templul său. Ne simțim ca într-o sâmbătă fără de început”, a spus Buga.

Artistul spune că arta nu dă răspunsuri, arta pune întrebări. „I-am oferit omului șansa de a-și oferi el răspunsurile”, a precizat Mihai Țopescu, căruia jurnalistul i-a mărturisit: „Mă simt ca și cum am uitat tot”.

Mihai Țopescu, ajutat de circa 20 de voluntari, a colorat sute de copaci cu vopsea ecologică, acesta fiind și un manifest artistic împotriva defrișării pădurilor.

Galerie foto





Vizualizări: 8,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: