Pădurea Drăgoieni, gata să se umple, din nou, de gunoaie

Pădurea de la Drăgoieni este pregătită să primească petrecăreți de 1 mai. Zona a fost curățată de gunoaie de zeci de voluntari, în frunte cu ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Peste 100 de saci s-au umplut cu tot felul de resturi abandonate pe iarbă.

„Din start am spus că îmi doresc să particip la o astfel de acțiune, pentru ca să dăm semnalul foarte clar cetățenilor din această zonă și din țară că un mediu curat depinde de educația pe care o avem fiecare și, practic, un mediu curat depinde de noi, de modul în care îl păstrăm și e important să îți facă plăcere să revii în acea zonă. Aruncarea unui PET într-o astfel de zonă creează un peisaj neplăcut și afectează mediul. Mă bucur că particip la această acțiune”, a fost mesajul ministrului Ioan Deneș.

Zeci de voluntari, copii și adulți, au împânzit pădurea de la Drăgoieni. Printre copaci, au fost abandonate tot felul de resturi. De la sticle la haine, materiale de construcții, brazi de Crăciun și piese de mașini. „Chiar era nevoie de o astfel de acțiune aici. S-au adunat foarte multe reziduuri. Este o zonă de camping și foarte mulți își lasă aici gunoaiele. Cară PET-uri pline și le lasă aici goale. Ar trebui să facem ceva și preventiv, ar trebui aduși copiii aici să vadă cât de greu se adună gunoaiele”, a spus un voluntar.

“Am găsit tot felul de gunoaie aici. Am găsit piese de mașină, șervețele, hârtii, televizoare, saltele, materiale de construcții, foarte multe gunoaie. Este dezamăgitor ce am găsit aici și s-au strâns peste 100 de saci cu gunoaie”, ne-a spus un alt voluntar.

Zona se va umple de gunoaie din nou după petrecerea câmpenească programată acolo pe 1 mai. „Astfel de acțiuni trebuie făcute în tot județul Gorj. Avem multe zone care trebuie ecologizate și avem foarte mulți oameni care își bat joc de aceste zone. În pădurea de la Drăgoieni, oamenii fac grătare, dar, din păcate, foarte mulți vin și se simt bine în natură, dar uită să-și ia și gunoaiele. Uită că poate vor veni și data viitoare în această zonă și doresc să o găsească curată. Unii confundă locul de depozitare a deșeurilor cu natura, cu pădurea, cu toate că există o firmă de salubrizare care ridică gunoaiele din poartă în poartă, există acele containere în oraș, există pubele date fiecărei gospodării. Pentru mine, acești oameni sunt niște nesimțiți care nu au cei șapte ani de acasă și își bat joc de mediul în care trăim”, a spus Luis Popa, directorul Serviciului de Gestionare a Deșeurilor Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: