Pandurii a scăpat de faliment în 2017

Cine vedea Pandurii dispărută de pe scena fotbalului românesc anul acesta mai are de așteptat pentru că, miercuri, în procesul de faliment al clubului, echipa a mai primit o bulă de oxigen până la începutul anului viitor. Judecătorul sindic a decis să amâne punerea în discuție a cererii de faliment formulată de administratorul judiciar și să acorde un răgaz până la mijlocul lui ianuarie 2018, după ce administratorul special, Marin Golea, a cerut termen pentru a valorifica din bunurile clubului.

„Am solicitat un termen, cât îi permite condica judecătorului sindic, în ideea de a putea să valorificăm activele clubului”, a precizat Marin Golea, administratorul special al CS Pandurii Târgu Jiu. Instanța a fost de acord cu cererea respectivă, în sala de judecată fiind prezent și Marin Condescu, principalul creditor al clubului de fotbal și singurul care, după retrogradare, s-a preocupat împreună cu Golea de soarta echipei.

Amânarea discuțiilor până după sărbătorile de iarnă lasă un răgaz administratorului judiciar pentru a vinde din bunurile clubului, primele scoase la vânzare fiind un teren de 2100 mp și o casă, localizate la Schela, prețul de vânzare fiind de 228000 de lei, fără TVA. De asemenea, pachetul de acțiuni de 23% pe care clubul îl are la Hotel Mina, de la Rânca, este evaluat și el la 570.860 lei, tot fără TVA, prețurile urmând să scadă dacă nu vor fi găsiți clienți la aceste sume.

„Am făcut un regulament de vânzare pe care l-am prezentat odată cu planul. A fost modificat de către creditori în ideea de a face câte trei strigări la un preț și este foarte greoi modul acesta. O să fac o solicitare către creditori să schimbăm strategia de vânzare. Este o evaluare făcută de ANAF, așa au fost scoase la vânzare, sunt unele sume supraevaluate, unele active subevaluate și sunt greu vandabile”, a explicat Marin Golea.

Activele clubului care pot fi valorificate se ridică la 9,9 milioane lei, 1,7 milioane lei fiind numai valoarea autoturismelor scoase la vânzare. „Falimentul poate fi evitat cu aportul membrilor asociați”, a precizat Marin Golea, administratorul special al CS Pandurii Târgu Jiu.

CS Pandurii Târgu Jiu este în insolvență de aproape un an, având datorii de circa 6 milioane de euro față de câteva sute de creditori. Cei mai mulți bani îi datorează la ANAF, jucători sau antrenori.

Vizualizări: 1,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: