Pandurii au apelat la ajutor de la echipa a doua

Pandurii susţin azi, de la ora 18:30, pe Stadionul Municipal, ultimul meci care se va juca în acest an la Târgu Jiu. După partida de azi cu Craiova din optimile de finală ale Cupei României, pandurii vor juca timp de aproape un an pe terenul de la Severin. Conducerea clubului se aşteaptă azi la o afluenţă mare de spectatori chiar dacă vremea nu va fi foarte bună, fiind aşteptaţi suporteri ai ambelor echipe.

Jocul cu Craiova din Cupa României nu prinde Pandurii în cel mai bun moment. Echipa este afectată de numeroase accidentări şi este posibil ca la meciul de azi să se consemneze şi o serie de debuturi la prima echipă. Pentru acest joc Petre Grigoraş a apelat şi la patru jucători de la echipa a doua, Voinea, Vlăduţi, Tătaru şi Rada.

Campionatul este mai important pentru Pandurii

Grigoraş este îngrijorat înaintea jocului de azi mai mult pentru campionat decât pentru faptul că nu are tot lotul valid. Chiar dacă sunt deja 26 de jucători în lot, Pandurii nu se pot baza pe cel puţin zece dintre ei, fiind nevoiţi să apeleze la ajutor de la echipa a doua. „Nu ştiu dacă suntem noi echipa care va câştiga Cupa României dar acesta nu este lucrul cel mai important în situaţia în care suntem noi acum. Dacă ne uităm la clasament şi vedem câte puncte avem, deja este clar că pentru noi campionatul este cel mai important”, a spus ieri tehnicianul gorjenilor care pe lângă problemele de lot mai are probleme şi cu atacanţii care nu înscriu: „Am analizat foarte atent şi după jocul cu Steaua toate aspectele şi cred că sunt destul de multe lucruri de pus la punct în jocul echipei. Suferim încă foarte mult la finalizare şi degeaba joci o oră a capacitate maximă fără acţiuni periculoase la poarta adversă. Dacă nu marchezi e clar că nu poţi să câştigi”.

A convocat patru jucători de la echipa a doua

Faptul că nu poate alinia cel mai bun lot îl face pe antrenor să nu rişte folosind jucători incerţi. „Situaţia noastră este cam delicată dar avem noroc că este lotul destul de mare. Nu sunt decis să îmi asum nişte riscuri foarte mari dar, în acelaşi timp, când mă iuit în clasament  şi văd că avem doar nouă puncte, şi mai sunt atâtea meciuri de disputat, inclusiv cele două jocuri din retur programate în decembrie. Deci mai sunt suficient de multe meciuri în campionat şi dacă am fi avut şi noi vreo 15 puncte, poate riscul nu ar fi fost atât de mare. Dar gândind că avem doar nouă puncte şi ne aşteaptă jocuri foarte grele în campionat e greu de luat o decizie”, a precizat antrenorul pandurilor ieri când nu ştia încă pe care dintre cei zece jucători cu probleme medicale va miza totuşi la acest meci: „O să mai discut şi cu medicul să văd cum evoluează starea lor de sănătate, dacă s-a mai ameliorat şi pe câţi din ei mă pot baza 100%. Nu pot intra cu ei în teren dacă nu sunt apţi”. Grigoraş a apelat deja la patru jucător de la Pandurii 2, doi fundaşi şi doi atacanţi: „Mai bine folosesc doi sau trei jucători de la echipa a doua sau alţi jucători mai tineri la care să le pot da un joc şi dacă le iese deja îi fac mari şi pot face mai uşor pasul către echipa mare. Deja atacanţii noştri au uitat să dea goluri”. Rada, Tătaru, Voinea şi Vlăduţi s-au antrenat în ultimele zile cu Pandurii ei intrând aseară în cantonament cu echipa.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: