Pandurii au fost aproape de surpriza totală!

Meciul cu FC Timişoara a fost cel mai bun din acest retur al pandurilor. Venind după trei victorii consecutive, gorjenii au ratat pentru câteva minute o mare surpriză, aceea de a învinge liderul la zi. De fapt, Timişoara a ratat umilinţa de a suferi primul eşec din acest sezon, fiind singura echipă neînvinsă în campionat. Pandurii au condus cu 2-1 până în minutul 90 când norocosul Zicu a salvat Timişoara.

O victorie a pandurilor pe Bega ar fi fost bomba campionatului. Din păcate fatidicul minut 90 a lovit din nou, pentru a patra oară în acest sezon. Cu prelungiri cu tot, Pandurii au fost la trei minute de o nouă performanţă în acest sezon. După ce au reuşit prima victorie în deplasare din acest sezon, la meciul de la Craiova şi primele trei victorii consecutive, elevii lui Grigoraş puteau administra prima înfrângere celor de la Timişoara. Dar n-a fost să fie decât un punct care constituie totuşi o premieră, primul punct pe terenul de la Timişoara din istoria echipei Pandurii.

Pandurii au învăţat să revină după ce primesc gol

Timişoara a deschis scorul, contrar cursului jocului, la o fază în care au ajuns pentru prima dată prin careul pandurilor. Neaşteptat, echipa care altădată nu revenea sub nici o formă când era condusă a arătat că s-a schimbat mult şi numai în bine. A marcat de două ori şi a preluat conducerea pe terenului liderului Ligii I. Pandurii au înscris Vranieş şi Lemnaru şi o mai puteau face de nenumărate ori pentru că în repriza a doua Timişoara nu a mai contat.

Până la final de meci când Zicu a profitat de lipsa de experienţă a lui Rada şi de o imprecizie a lui Mingote şi a trimis în poartă salvând potenţiala campioană de ruşinea unui prim eşec acasă. Mitul celei mai tari echipe din liga întâi a fost totuşi spulberat, dar între timp a mai apărut un mit, acela al unui antrenor care pe unde trece face echipe.

Meritele sunt ale antrenorului

Antrenorul pandurilor a reuşit să creeze la Târgu-Jiu o echipă ce sperie orice adversar din liga întâi. Grigoraş poate fi numit artizanul jocului bun văzut la Timişoara, anterior fiind cunoscute deja exemplele de la Farul şi Oţelul unde, fără mari jucători, cu tineri localnici, a construit la momentul respectiv două formaţii redutabile. Aplicând aceiaşi politică şi la Pandurii, munca antrenorului pare să dea aceleaşi rezultate bune. Cu „anonimul” Pleaşcă pe teren şi cu debutantul la Liga I Rada, Grigoraş a fost la un pas de surpriza campionatului. Nu a fost să fie, dar la Pandurii urmează să vină Steaua şi Rapid. Deci e încă loc de surprize cu echipele mari. Asta dacă Pandurii nu au convins deja prin evoluţiile din jocurile cu Rapid din tur sau CFR din retur.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: