Pandurii au spart gheaţa la Bistriţa !

Pandurii şi-au revenit după eşecul dur cu Dinamo şi au bătut clar la Bistriţa. Răduţ, Matulevicius şi Nistor au marcat în primul succes al gorjenilor din 7 încercări pe terenul ardelenilor.

Gloria Bistriţa – Pandurii 1-3 (0-1), Stadion „Gloria” din Bistriţa, spectatori 2.000

Au marcat: Predescu (min. 72) / Răduţ (41’), Matulevicius (55’) şi Nistor (84’)

Gloria: Dolha – Peteleu, Tudose, Reano, Cafasso – Romario (Enescu, 66’), Anton – Ayza (Laio, 78’), Predescu, Braganza (Târcă, 57’) – Curtuiuş. Antrenor: NaeManea

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Rusu, Mamele, Vlad – Voiculeţ (Cristea, 77’), Nistor, Răduţ – Grigoraş (Karim, 79’), Matulevicius, Maxim (Băcilă, 87’).  Antrenor: Petre Grigoraş

Cartonaşe galbene: Ayza (min.19) /Vlad (15’ şi 81’)

Cartonaş roşu: Vlad (81’)

Arbitri: Marius Bocăneală – Aurel Oniţa şi Ovidiu Artene

Tiki taka versus contraatac

Pandurii au mers la Bistriţa în căutarea celui de-al treilea succes în deplasare din acest sezon şi totodată primul după 2 eşecuri consecutive, cu Petrolul şi Dinamo. Bistriţa nu era însă cel mai prietenos teren pentru gorjeni. De 6 ori fuseseră acolo în excursie şi se întorseseră de fiecare dată cu mâna goală!

Acum, Grigoraş a început meciul cu câteva nume „noi” în echipă. Mingote revenit în poartă în locul accidentatului Lazar, Pleaşcă suplinindu-l pe Unguruşan, iar Rusu căpitan în absenţa suspendatului Viera. Trei înlocuiri în apărarea luată la rost pe contraatac de ardeleni. Aceștia s-au mulţumit să le lase pandurilor posesia şi să încerce să „muşte” pe contre. La una din ele, Braganza l-a driblat pe Vlad, dar Ayza nu a reuşit să-l bată pe Mingote. Curtuiuş şi-a încercat şi el norocul cu capul, dar a trimis alături. Pandurii au ratat şi ei similar prin Matulevicius care a reluat moale cu capul şi Dolha a prins.

Meciul a prins viaţă în ultimele 5 minute din prima repriză. Mai întâi pandurii au înscris prin Răduţ la capătul unei faze nebune. Grigoraş a trimis de două ori către poartă, a doua încercare l-a lovit în călcâi pe Dolha, mingea a sărit la Matulevicius care nu a reuşit să împingă mingea în poartă din numai jumătate de metru dar a reuşit să i-o întoarcă lui Răduţ care nu a mai iertat. Bistriţenii au replicat imediat prin neobositul Braganza, dar „bomba” acestuia de la 25 de metri a lovit în plin transversala lui Mingote. Maxim a mai ratat şi el o ocazie uriaşă singur cu Dolha când l-a luat la ţintă pe fostul goalkeeper rapidist.

Circ cu Manea !

Repriza a doua a debutat cu un scandal. Antrenorul gazdelor a protestat vehement pentru golul validat pandurilor, reproşându-i lui Bocăneală faptul că mingea ieşise în aut de poartă la şutul lui Matulevicius. Arbitrul l-a trimis în tribună pe Manea, dar tehnicianul şi-a ieşit din pepeni. A fost aproape să-l ia la bătaie pe unul din oamenii din stafful său care-l ţinea să nu-l lovească pe Bocăneală. Manea chiar a aruncat cu o targă spre teren şi a fost convins cu greu într-un final să plece în tribună!

Ghinion spart !

Pe teren, pandurii puteau rezolva repede ecuaţia învingătoarei, dar Matulevicius a „stricat” două faze promiţătoare. Tot masivul lituanian însă a marcat simplu din pasa lui Grigoraş într-o fază iniţiată de Răduţ. 2-0 şi jocul era aproape gata. Bistriţenilor le-a căzut de tot moralul iar pandurii puteau să mai înscrie o dată prin Maxim care l-a luat la ţintă pe Dolha din poziţie unu la unu cu portarul bistriţean. Ocazia s-a răzbunat la golul fenomenal al lui Predescu, şut imparabil la încheietura barelor de la 30 de metri distanţă. Golul campionatului! Maxim şi Voiculeţ au fost aproape de golul 3 dar au fost blocaţi în faze diferite. Gol 3 care avea să vină de la Nistor după un schimb de pase cu Matulevicius şi o finalizare de vârf cu sânge rece a micuţului mijlocaş. Gol venit la ţanc pentru panduri care erau supuşi la o presiune din ce în ce mai mare a Bistriţei şi asta imediat după eliminarea lui Vlad pentru cumul de cartonaşe. S-a încheiat 1-3, prima victorie a pandurilor la Bistriţa din 7 tentative. Ghinionul s-a spart astfel pe terenul echipei lui tata Jean care pare că merge din nou spre liga a doua.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: