Pandurii, ca și scăpată de retrogradare

Cel mai de coșmar sezon pe care Pandurii l-a avut în ultimul deceniu în Liga I pare să se încheie cu o mare bucurie pentru elevii lui Flavius Stoican. Jucătorii acestuia au reușit să își ia revanșa marți seara în fața celor de la Poli Timișoara, asta după ce, în tur, bănățenii făcuseră instrucție la Severin cu gorjenii.

Dacă în tur scorul final a fost de 3-1 și cu eliminări de la Pandurii, acum la Timișoara, lucrurile au stat exact invers, timișorenii fiind învinși cu 1-0 și având și un om mai puțin pe teren. Atacantul acestora, Pedro Henrique a încasat cu câteva minute înainte de pauză al doilea cartonaș galben, primind roșu, ceea ce a făcut ca mare parte din meci timișorenii să aibă un jucător în minus. De altfel, la finalul partidei, antrenorul Ionuț Popa a izbucnit în fața microfoanelor și din „nesimțit” nu l-a scos pe jucătorul eliminat, el fiind convins că Timișoara a ratat șansa de a mai rămâne în prima Ligă după această înfrângere.

„Nu suntem încă salvaţi”

Pandurii, în schimb, a făcut eforturi demne de o echipă dornică să evolueze în Liga I și după golul marcat de Paul Păcurar în minutul 19 a continuat să domine meciul. Timișoara nu a arătat mai nimic în această partidă, în timp ce gorjenii au făcut tot ce a fost posibil pentru a nu rata victoria. Două ratări ale lui Paul Batin au făcut să se vorbească despre acesta mai mult decât atunci când a înscris pentru Pandurii, ratările fiind unele greu de imaginat, din pozițiile respective fiind aproape imposibil ca un jucător să nu marcheze. Meciul a fost prelungit cu vreo 7 minute peste cele 90 regulamentare, dar chiar și așa tabela a arătat la final scorul de 0-1. În minutul 70, Flavius Stoican a fost trimis în tribună de arbitrul de rezervă după ce a criticat maniera în care arbitrul partidei, George Găman, conducea meciul. Finalul meciului le-a asigurat însă Pandurilor trei puncte în clasamentul Ligii I, fiind pentru prima dată în acest an când echipa leagă trei victorii la rând. „Contrar tuturor previziunilor, avem şanse de a ne salva. Totuşi, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, mai avem două etape, nu suntem încă salvaţi. Urmează un meci greu cu Gaz Metan, dar mizez pe băieţii mei, care îşi doresc enorm să atingă acest obiectiv. Am fost eliminat pentru că i-am reproşat ceva arbitrului. I-am reproşat că acordă foarte uşor anumite faulturi, dar pe un ton civilizat. Cred că am fost uşor eliminat. Dacă se va considera că trebuie să fiu suspendat, îmi voi ispăşi pedeapsa, asta este”, a spus antrenorul Flavius Stoican, la TV Dolce Sport.

Pandurii este acum pe locul 5 în play-out, având 26 de puncte. Principalele sale rivale la retrogradare, Timișoara și Chiajna, au rămas cu 23 de puncte, Concordia suferind o înfrângere usturătoare în meciul cu Gaz Metan Mediaș. Gazul vine însă vineri la Severin pentru a juca împotriva Pandurilor, fiind o ultimă întâlnire din acest campionat dintre Cristi Pustai și Eriq de Oliveira cu echipa cu care evoluau în Europa League în urmă cu vreo trei ani și ceva. Fie și un egal i-ar scuti pe panduri de orice emoții în ultimul meci cu Botoșaniul, în tur, la Mediaș, Pandurii primind însă 3 goluri de la găzari.

Galerie foto


Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: