Pandurii, egalii Stelei în derby

O repriză campioni, alta subordonaţi! Pandurii i-au dominat copios pe stelisti în prima repriză, dar liderul şi-a revenit din pumni în partea a doua. Maxim a ratat marile ocazii într-un meci încheiat nedecis, 0 la 0. Atmosfera din tribune a fost una de vis la derby-ul campionatului.

Pandurii – Steaua 0-0, Stadion „Tudor Vladimirescu”, Tg-Jiu, spectatori 10.000

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Mamele, Cristea – Voiculeţ, Nistor, Răduţ (83’ Rusu) – Al. Grigoraş, Matulevicius (84’ Lemnaru), Maxim (72’ Karim). Antrenor: Petre Grigoraş.

Steaua: Tătăruşanu – Matei (min. 46 Tănase), Martinovic, Gardoş, Pîrvulescu – Bourceanu, Filip (46’ Pintilii) – Adi Popa, Rusescu (82’ M. Costea), Chipciu – Nikolic. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonașe galbene: Karim (min. 85)/ Nikolic (18’), Chipciu (45’), Pîrvulescu (57’), Martinovic (59’), Tănase (90+2’)

Arbitri: Alexandru Tudor – Cristian Nica, Valentin Avram.

Şi-au împărţit reprizele

Derby-ul clasamentului, aşa cum l-a numit Grigoraş, s-a ridicat la nivelul aşteptat de cei 10 mii de fani care au luat cu asalt stadionul din Tg-Jiu. Fani care au creat o atmosferă rar întâlnită în micuţul oraş gorjean. La spectacol au contribuit şi organizatorii care au lansat confeti înainte de meci şi artificii la final. Totul cu prilejul sărbătoririi a 50 de ani de la înfiinţarea clubului. Şi spectacolul din teren a fost la nivel înalt. Pandurii au dominat copios liderul în prima parte dar Maxim a ratat două ocazii rarisime, ultima din care un şut peste din numai 6 metri! Grigoraş cel mic a irosit şi el tot două ocazii iar Pandurii putea conduce lejer la pauză. Reghecampf a simţit pericolul unei umilinţe, i-a băgat pe Tănase şi Pintilii şi jocul s-a întors la 180 de grade. Steaua a dominat repriza a doua dar nici ea n-a reuşit să bage mingea în poartă. Responsabili cu ratările, Gardoş, Rusescu de două ori şi Nikolic. După un start avântat, gorjenii au fost nevoiţi să încheie meciul în apărare, mulţumindu-se şi cu un punct. De remarcat şi titularizarea lui Matei şi Nikolic după scandalul cu băutura. Matei a fost însă cel mai slab de pe teren şi a fost schimbat la pauză. Fostul căpitan al gorjenilor, Mihai Pintilii, l-a înlocuit pe Filip la pauză în timp ce Chiricheş n-a fost nici rezervă după ce a acuzat o răceală puternică.

10 – mii de euro va încasa fiecare stelist pentru victoriile cu CFR, Rapid, Petrolul şi remiza de la Pandurii. Dacă băteau şi la Tg-Jiu, steliştii încasau dublu

Pleaşcă, ce senzaţie !

Dacă până la pauză omul meciului părea să se aleagă dintre Maxim şi Răduţ, cei doi n-au mai fost atât de activi şi în repriza a doua. Asta pe fondul dominării Stelei care a reuşit ceva nemaiîntâlnit până acum, să ascundă mingea pandurilor timp de o repriză. Gorjenii au trebuit să reziste în apărare şi au făcut-o datorită lui Mamele, Cristea sau Viera dar mai ales, Pleaşcă. Fundaşul dreapta a fost imperial în faţa atacurilor steliste şi le-a făcut faţă cu brio, fie că adversarul direct s-a numit Chipciu, Popa sau Tănase. Dacă va continua aşa, Pleaşcă are şanse mari să revină în atenţia lui Piţurcă. Pleaşcă s-a accidentat grav anul trecut în noiembrie la chiar debutul în echipa naţională într-un Belgia-România. „A demonstrat încă o dată că e un jucător de echipă naţională. Mă bucur că şi-a revenit după accidentare. Va ajunge foarte departe, pentru că are şi un caracter aparte”, l-a lăudat Maxim pe Pleaşcă. „Îmi felicit toţi jucătorii, cu un plus pentru Pleaşcă şi Cristea”, a spus şi Grigoraş.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: