Pandurii, la Constanţa cu avion închiriat

Pandurii vor o victorie diseară la Viitorul Constanţa pentru a-şi „cimenta” locul 2 ocupat în prezent. Grigoraş spune că va arunca toţi titularii în joc în ciuda faptului că gorjenii au meci capital joi în Cupă cu Dinamo. Pentru a nu se obosi pe drum, pandurii au închiriat un charter şi vor reveni la Tg-Jiu chiar în această noapte.

Viitorul Constanţa – Pandurii Târgu Jiu, Stadion „Farul” din Constanţa, astăzi de la ora 21.30, în direct pe Digi Sport

Viitorul: Buzbuchi – Bălaşa, Bejan, Larie, Toşca – Alex Lazăr, Vaştag – Iancu, Benzar, Chiţu – Alibec.         Antrenor: Cătălin Anghel

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Mamele, Cristea – Voiculeţ, Nistor, Răduţ – Grigoraş, Matulevicius, Maxim.       Antrenor: Petre Grigoraş.

Viitorul sună bine?

Pandurii au mers ceas timp de 12 etape şi speră să ţină ritmul până la finele turului. Trupa lui Grigoraş a trecut cu bine de seria de meciuri de foc şi a scos 10 puncte din partidele cu Rapid, Petrolul, CFR Cluj, Dinamo, Bistriţa şi Steaua. Programul până la pauza de iarnă pare ceva mai lejer. Primul pas pentru Maxim şi compania e duelul cu Viitorul Constanţa, echipa lui Gică Hagi care a început să impresioneze în ultimele etape. Fără presiunea unui obiectiv clar, tinerii „Regelui” au scos un punct pe terenul Oţelului, au bătut Iaşiul acasă şi, mai ales, au învins acasă la campioana CFR Cluj, chiar în ultima etapă. Acea victorie cu 1-0 a cântărit decisiv în plecarea lui Ioan Andone de la Cluj. „În ultimele etape Viitorul a crescut mult în joc. Au trecut peste tracul debutului şi acum îşi arată adevăratele calităţi. Am văzut multe meciuri cu ei şi, sincer, mi-a plăcut atitudinea lor, forţa de joc, jucători extrem de tehnici şi rapizi. Au foarte mulţi stângaci, o observaţie foarte importantă, după chipul şi asemănarea lui Hagi. Au jucători valoroşi, Chiţu, Alibec sau Iancu”, spune Grigoraş care revine în oraşul în care şi-a format un nume ca antrenor, Constanţa.

Vedeta Dică lipseşte

Marea majoritate a jucătorilor lui Cătălin Anghel sunt tineri şi lipsiţi de experienţă. Vârful de careu însă, Denis Alibec, e considerat unul din copiii minune ai fotbalului românesc. A revenit la Constanţa după un periplu nereuşit în Italia, la Inter Milano. Iancu e pe lista Stelei pentru campania din iarnă în timp ce portarul Buzbuchi a debutat perfect în liga 1, la victoria 1-0 cu CFR. De la constănţeni va lipsi însă vedeta Nicolae Dică, suspendat după ce a primit cartonaşul roşu la Cluj. Pandurii în schimb, nu se pot baza în continuare pe Unguruşan şi Ibeh. „Ne aşteaptă un meci extraordinar de greu şi nu o spun din complezenţă faţă de Viitorul Constanţa. E o chestie reală, au învins la CFR fiind în inferioritate numerică jumătate de oră. Au pierdut multe puncte acasă nemeritat, Vasluiul i-a egalat în minutul 90, Petrolul a întors meciul în ultimele minute”, spune Grig, care e convins că puştii Viitorului joacă fără grija rezultatelor. „Viitorul e o echipă tânără, plină de elan, extrem de talentată, fără nici un fel de presiune. Ştiţi că Gică Hagi a şi declarat că şi dacă retrogradează, nu sunt probleme. El a luat toată presiunea de pe jucători iar de la meci la meci au crescut în joc. Momentan Viitorul e o echipă extrem de puternică, cu elan, cu dorinţă iar dacă nu ne vom prezenta foarte serios la meci din punct de vedere fizic şi psihic, o să avem probleme”, e convins antrenorul pandurilor.

„Să ne mândrim că am ajuns să fim o echipă puternică şi de temut. Dar asta ne obligă să ne respectăm blazonul şi să tratăm foarte serios fiecare meci indiferent că jucăm cu o nou promovată sau Steaua.” Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: