Pandurii nu are echipă de locurile 6-10

Antrenorul Liviu Ciobotariu consideră actuala ediţie de campionat ca fiind extrem de echilibrată şi nu îşi face probleme în ceea ce priveşte retrogradarea. Tehnicianul consideră că obiectivul stabilit pentru acest sezon, ocuparea locurilor 6-10 nu este unul foarte realist dacă se ia în calcul loturile echipelor aflate acum pe aceste locuri, FC Braşov, Dinamo şi Unirea Urziceni având loturi mai valoroase decât Pandurii. Analizând situaţia actuală a echipei Pandurii, Ciobotariu crede că principala problemă e atacul, acolo unde lipseşte concentrarea pe faza de finalizare.

Clasamentul Ligii I este destul de strâns mai ales între locurile 6 şi 16 unde doar opt puncte despart pe Dinamo de primul loc retrogradarbil. „Între locurile 10 şi  14 sunt trei puncte. Între noi şi Braşovul sunt cinci puncte. Deci, campionatul este foarte echilibrat în acest moment”, constată antrenorul Pandurilor apreciind că orice punct contează pentru echipa sa care a fost ajutată să se menţină în obiectiv şi de  rezultatele celorlalte echipe până acum. „Eu vreau locurile 6-10, dar avem lotul Braşovului? Sau lotul lui Dinamo? Sau al Urziceniului? Ne putem bate cu aceste echipe aflate în acest interval? Acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundem.  Nu ne batem la retrogradare e adevărat dar ne va fi greu şi în lupta pentru aceste locuri”, a concluzionat Ciobotariu care crede că Pandurii nu au nici o scuză pentru că nu au mai câştigat de şapte meciuri. Totuşi acesta apreciază faptul că echipa şi-a creat mai multe ocazii de gol, din păcate majoritatea nefructificate de atacanţii din lot: „Ne-am creat aceste ocazii de gol, dar acolo intervine valoarea individuală a jucătorului. Nu reuşim să înscriem poate din cauza lipsei concentrării sau poate din cauza lipsei de inspiraţie. Nu spun că e lipsă de valoare, poate e neexersarea acestor faze, poate altceva, dar va trebui să remediem această situaţie. Pandurii e o echipă care are potenţial. Pentru mine nu contează cine înscrie, fie ca este fundaş, mijlocaş sau atacant, golgheterul echipei provine din linia de mijloc, Alex Păcurar. Nu este o tragedie, dar trebuie remediate problemele din atac pentru că trebuie să ne descătuşăm şi să învingem”.

Ciobotariu: Lucrurile încep să mă îngrijoreze

Ciobotariu începe totuşi să se arate îngrijorat de faptul că din cei patru atacanţi doar doi au înscris până acum: „Lucrurile încep să mă îngrijoreze. Eu pot să joc cu patru atacanţi, dar nimeni nu îmi poate garanta că vor marca şi goluri. Cei care sunt în atac trebuie să îşi facă datoria”. Problema din atacul pandurilor a fost recunoscută ieri şi de fostul antrenor al Pandurilor, Sorin Cârţu, care a ţinut să explice care sunt calităţile şi defectele atacanţilor din lotul pandurilor: „Este adevărat că există o oarecare problemă la nivelul atacanţilor de la Pandurii. Eu am mai spus că în terenul de joc trebuie să ai doi jucători aparte: unul care marchează şi unul care trebuie să fie creier. Dacă e să mă refer la atacanţi, aceia adevăraţi se nasc, nu mai pot să înveţe ceea ce nu au! Ori la Pandurii, dacă îi iei pe toţi la un loc, poate ai face un atacant „adevărat”. Raskovic şi Stromajer muncesc foarte mult, cred că aleargă cel mai mult dintre atacanţii din România. Arrieta este un jucător cu „greutate”, dar trebui să îl aduci tot timpul la ultima execuţie şi are deja o anumită vârstă. Iar „Tili” se demarcă foarte bine, îşi creează multe ocazii, dar ratează foarte mult. Poate că după ce o să mai reuşească să dea ceva goluri o să intervină şi acea descătuşare, normală, după părerea mea”.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: