Pandurii nu concep să se încurce de „lanterna roşie”

Pandurii caută a treia victorie la rând după cele cu CFR Cluj şi Dinamo. Misiunea pare infinit mai uşoară acum. Nistor şi colegii săi trebuie să bată pe teren propriu o echipă ca şi retrogradată, Gloria Bistriţa.

Pandurii – Gloria Bistriţa, Stadionul Municipal Tg-Jiu, astăzi, ora 19, în direct pe Dolce Sport

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Rada, Cristea – Anton, Nistor – Ibeh, Răduţ, Nicoară – Matulevicius.                Antrenor: Cristi Pustai

Absenţi: Mamele, Vlad şi Voiculeţ (suspendaţi).

Bistriţa: Albuţ – Ţîrcă, Iordache, Hlincă, Kanon – Enescu, Pouye – Radu, Pop, Stancu – Antonache. Antrenor: Nae Manea

Pandurii pot urca solitar pe locul 2 dacă bat Bistriţa diseară. Meciul pare unul la discreţia trupei lui Pustai, care şi fără Voiculeţ ar trebui să se impună fără emoţii.

Le sting de tot lanterna ?

Pandurii-Bistriţa e un duel foarte dezechilibrat la prima vedere. Gorjenii aleargă după o calificare istorică în Europa în timp ce bistriţenii sunt resemnaţi deja că vor juca la matineu din toamnă. Practic gorjenii nu au voie să se încurce de o echipă în degringoladă cum e Gloria. În timp ce Nistor şi compania sunt pe val după victoriile cu CFR şi Dinamo, Bistriţa e la pământ după 4 eşecuri consecutive, ultimul, un 0-5 umilitor acasă cu CFR Cluj. „Gloria este o echipă care nu are ce pierde. Vine să joace, jucătorii se gândesc să joace cât mai bine pentru a intra în vizorul antrenorilor pentru a prinde un loc pe la alte echipe. Când nu ai ce pierde, nu ai presiune, jucând dezinvolt poate fi un meci greu. Noi ne putem face singuri meciul greu dacă nu avem atitudine. Şi la acest meci se pun la bătaie 3 puncte, puncte foarte importante”, comentează Pustai, antrenor lipsit la acest joc de 3 piese de bază Mamele, Vlad şi Voiculeţ. Doar absenţa ultimului pare însă greu de suplinit, Pustai având ca variante de rezervă pe Răduţ, Predescu sau un al doilea vârf, Lemnaru.

„Poate şi faptul că toate atuurile sunt de partea noastră este o problemă pe care trebuie să o conştientizăm jucătorilor. Toţi se aşteaptă să avem 1-0 de pe tunel. Eu vreau să avem la final victoria de partea noastră.”    Cristi Pustai

Miza e locul 2

Pandurii au şansa diseară să urce pe locul 2, după eşecul Astrei de la Vaslui. Pustai şi compania nu pot rata şansa de a se desprinde la 3 puncte de Astra şi să ia din nou faţa Petrolului, care s-a impus clar 3-0 cu Viitorul Constanţa. „Pe vremuri aveam obiectiv locurile 1-14, era mai simplu să spui evitarea retrogradării. Noi vrem să mergem în Europa League, ar fi frumos să fim pe locul 2. Aş vrea ca la finalul campionatului să nu avem vacanţă mare şi să ne gândim la cupele europene şi la fotbal”, mai spune Pustai.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: