Pandurii, prea săraci să se mute la Motru

Pandurii Târgu Jiu va disputa meciurile din a doua parte a campionatului tot pe terenul de la Drobeta Turnu Severin. Asta a decis Adunarea creditorilor de la club, în ședința de vineri. Mutarea la Motru, așa cum se dorea, ar fi fost prea costisitoare pentru un club aflat în insolvență. Și pentru că multe dintre meciuri vor avea loc seara, era nevoie și de mutarea nocturnei de la Târgu Jiu, lucru ce conducea la costuri și mai mari.

Reprezentanţii deţinătorului drepturilor TV pentru fotbalul de Liga 1, ISB Media, le-a explicat oficialilor de la CS Pandurii Târgu Jiu că este posibil ca majoritatea meciurilor de pe teren propriu ale echipei Pandurii să fie programate în nocturnă, aşa cum s-a întâmplat în prima parte a sezonului. Ori la Motru nu există o nocturnă, iar asta însemna ca Pandurii Târgu Jiu să poată juca doar câteva partide pe un terenul motrean. Decizia Adunării Creditorilor a fost ca până la finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului din Târgu Jiu, Pandurii Târgu Jiu să dispute meciurile programate pe teren propriu în 2017 pe acelaşi pe teren pe care a evoluat şi anul trecut, pe Stadionul Municipal din Severin. "Pentru că la Motru nu există posibilitatea de a se disputa jocuri în nocturnă, clubul Pandurii era nevoit să asigure, ca stadion de rezervă, Stadionul Municipal din Severin pe care să dispute meciurile programate în nocturnă", se arată în comunicatul postat pe site-ul clubului.
Reprezentanţii primăriei Motru s-au arătat dezamăgiți că Pandurii nu vor disputa meciurile pe terenul motrean, însă înțeleg că mutarea ar fi implicat cheltuieli mari pentru un club aflat în impas. "La ora actuală, în conturi au zero lei și nu-și permit să facă cheltuieli. Nu au bani nici să facă deplasarea cu echipa în cantonament. Mai mult decât atât, reprezentanţii media au solicitat, și așa va fi, ca 90% din meciuri să se joace în nocturnă. Ori mutarea nocturnei la Motru era prea costisitoare", a explicat primarul municipiul Motru, Gigel Jianu.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: