Pandurii se gândesc deja la vacanţă

Pandurii Târgu Jiu – Farul Constanţa 0-0 Stadion Municipal, spectatori 6000
Pandurii Târgu Jiu: 80. Pedro Mingote, 29. Grecu, 4. Chibulcutean, 6. Cardoso, 14. Popete - 8. I. Stancu (10. Vasilache '46), 21. Stângă, 17. Vancea (11. Luţu '51), 25.Tremonti - 23. Raskovici (28. Al. Piţurcă '69), 19. Andelkovici. Antrenor: Sorin Cârţu.
Farul Constanţa: 1. Curcă - 77. Măţel, 23. Pătraşcu, 4. Rastovaci, 5. Vukomanovici – 24. Fatai (91. Matei '71), 19. Teekloh, 20. Rusmir, 17. Mendy (88. Florea '65) – 18. Voiculeţ (11. Larie '90), 13. Chico. Antrenor: Lucian Marinof.
Cartonaşe galbene: Rusmir '44
Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Mircea Orbuleţ, Eduard Dumitrescu (asistenţi) - Dan Monea (rezervă).
Observatori: Ion Mureşan, Nicolae Dobrescu.


Pandurii n-au reuşit nici de această dată mult aşteptata victorie în faţa suporterilor proprii. După ce au remizat cu Iaşul acasă, scor 1-1, în urmă cu două etape, elevii lui Cârţu n-au reuşit nici acum o victorie în jocul cu Farul, unul important pentru îndeplinirea celui de-al doilea obiectiv, respectiv clasarea pe locul zece. Înainte cu două etape de finalul acestui sezon, Pandurii se menţin pe locul unsprezece cu 39 de puncte, la doar două puncte de mult visatul obiectiv, ce putea fi deja îndeplinit la meciul de ieri. 


Jocul dintre Pandurii şi Farul a părut mai mult unul de vacanţă, deşi pentru oaspeţi era un meci capital iar pentru gazde era totuşi un joc pentru locul zece. 
Nici una dintre echipe nu a părut în primele minute de joc să înţeleagă importanţa partidei, timp de zece minute consemnându-se doar o fază periculoasă la cele două porţi atunci când Fatai a reluat cu capul din zece metri cu pâmântul dar nu l-a putut învinge pe Mingote care cu un reflex deosebit a respins în corner. 

Absenţi din joc în prima repriză 

Pandurii au ajuns pentru prima dată la poarta lui Curcă după 13 minute de joc, atunci când Cardoso a executat o lovitură liberă de la 25 de metri puţin lateral dreapta, acesta şutând pe jos din poziţie centrală dar mingea trecând pe lângă poartă. În minutul 17 Vancea a luat o acţiune pe cont propriu şi a şutat de la 18 metri, din poziţie centrală, dar balonul s-a scurs puţin pe lângă. Pentru că temperatura la ora jocului trecea de 30 de grade, arbitrul Alexandru Tudor a permis celor două echipe să se retragă la marginea terenului pentru o pauză de hidratare, după 20 de minute de joc. În minutul 31 oaspeţii au trecut pe lângă cea mai mare ocazie a partidei atunci când Chico a trimis frumos cu călcâiul pentru Voiculeţ, acesta rămânând singur cu Mingote şi şutând la colţul lung însă pe lângă poartă. Pandurii au mai avut două faze de poartă până la pauză, în minutul 33 când Stângă a şutat cu latul de la 13 metri, direct în braţele lui Curcă şi în minutul 39 când Raskovic a întors pentru Andelkovic, dar şutul acestuia de la 14 metri a trecut peste transversală. Atacul sârbesc ales de Sorin Cârţu pentru acest joc nu a dat rezultate, tehnicianul orientându-se după pauză către alţi jucători de atac. Cum oferta nu era prea vastă, singurul disponibil a fost Piţurcă, cerut ironic de spectatori să intre, în absenţa lui Tilincă, atacantul golgheter care nici măcar nu a fost convocat în lot la acest meci deşi nu avea probleme medicale. 

Vasilache a schimbat jocul după pauză 

După pauză a intrat pe teren Vasilache, jucător care nu a strălucit în jocul din etapa precedentă de la Bistriţa dar care a schimbat faţa jocului echipei gazdă fiind chiar lăudat de Cârţu după meci. Jocul a debutat cu o ocazie a gazdelor, Rusmir reluând slab cu capul direct în braţele portarului Mingote după un corner. La puţine minute după pauză Cârţu a fost forţat să mai facă o schimbare, trimiţând pe teren pe Luţu în locul lui Vancea care acuza probleme medicale chiar din prima repriză. În minutul 60 s-a consemnat cea mai mare ocazie de poartă a gazdelor, atunci când Vasilache a şutat de la marginea careului mare, mingea care se îndrepta spre vinclu fiind scoasă de Curcă cu un reflex extraordinar. Intrarea lui Piţurcă nu s-a făcut deloc simţită pe teren acesta fiind aproape inexistent la fazele de poartă şi neavând nici o ocazie. Pe final de meci Tremonti a trimis un lob din afara careului mare, dar mingea a căzut pe bara porţii lui Curcă, după doar un minut Luţu trimiţând peste poartă din interiorul careului. 
 

Cârţu: „Am irosit o şansă mare!”

După meci Sorin Cârţu a declarat că s-a irosit o mare şansă de a accede pe locul zece în clasament dar acest obiectiv rămâne realizabil: „Am avut o şansă mare dar am irosit-o aşa cum le-am spus şi lor la pregătire, Dumnezeu îţi dă da nu îţi bagă şi în gură, trebuie şi tu să mesteci şi să faci ceva. Am avut o şansă mare ca printr-o victorie să facem punctele care să ne dea speranţe şi pentru ocuparea locului zece, acum rămâne la ultimul joc să vedem dacă se mai poate.” Tehnicianul s-a declarat mulţumit de jocul lui Vasilache care, din postura de rezervă, a evoluat mult mai bine decât la Bistriţa când a fost titular: „Meciul de la început era împărţit în două reprize că aşa l-au făcut englezi dar azi au fost într-adevăr diferite la noi. Prima repriză proastă iar repriza a doua mai bine, ce să fac, nici nu mai ştiu cum să o mai iau şi cum să-i bag. Că dacă bag un jucător titular joacă prost iar când îl bag repriza a doua joacă bine, e o chestie de întâmplare. Ca exemplu Vasilache la Bistriţa nu a jucat nimic şi azi când a intrat a schimbat faţa jocului în repriza a doua când am avut şi nişte ocazii bune să marcăm.”

Antrenorul secund al Farului, Sevastian Iovănescu, a declarat că şi-au pus mari speranţe în acest meci şi că şi acest punct scos la Târgu Jiu poate fi important: „A fost un meci în care noi ne-am pus speranţe să luăm trei puncte, s-a terminat până la urmă 0-0, e un scor echilibrat şi un joc echilibrat. Noi am avut mai multe ocazii în prima repriză dar a avut şi Târgu Jiul două-trei ocazii în repriza a doua. Per total a fost un meci echilibrat dar noi am fodst echipa care a jucat pentru rezultat pentru că, pentru Târgu Jiu a fost un meci de vacanţă. Ei sunt într-o situaţie mai bună. Dar cred că am jucat noi mai bine dacă nu au putut să ne bată.”


Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: