Pandurii şi-a aflat adversara din prima etapă. Când joacă cu echipele lui Sarcină!

Federația Română de Fotbal a stabilit joi, prin tragere la sorți, calendarul competițional din Liga a II-a, ligă în care va evolua în continuare și Pandurii Lignitul Târgu Jiu, o echipă pe care, până acum, acționarii au lăsat-o la propriu să moară de foame, dar care nu și-a dat duhul.

Gorjenii vor debuta în viitoarea ediție de campionat la Bacău, pe 4 august urmând să întâlnească echipa locală Aerostar. Promovată din liga a III-a, echipa din Bacău nu ar trebui să fie de neînvins de către elevii lui Adrian Bogoi. Gorjenii ar trebui să strângă puncte cât mai repede în clasament pentru a nu mai trece prin emoțiile de acum două luni, când au fost nevoiți să aștepte ultima etapă pentru a vedea dacă mai există sau nu la ora actuală.

Pe 11 august, Pandurii va juca pe teren propriu cu FC Argeș, nefiind clar deocamdată dacă „acasă” înseamnă din nou Târgu Jiu sau în continuare Motru. Vara aceasta administratorii clubului au reușit să amenajeze terenul sintetic și tribune care pot primi aproape 1000 de spectatori. Totul a fost realizat în apropierea stadionului de 20 și ceva de milioane de euro, stadion la care lucrările par să nu se mai încheie, deși în luna martie premierul Viorica Dăncilă le cerea celor de la PSD Gorj să pună șampania la rece pentru că vine să inaugureze investiția. Nimeni nu a mai vorbit despre șampania comandată de Dăncilă, Pandurii fiind acum în așteptarea omologării terenului sintetic de la Târgu Jiu pentru a putea juca din nou acasă, în condițiile în care gazonul de pe noul stadion arată excelent.

Pandurii va da de greu pe 18 august, când va trebui să facă deplasarea la Ploiești, rivala Petrolul având obiectiv clar promovarea în Liga I. Cu ani în urmă cele două echipe se duelau în Liga I și luptau care să prindă un loc de Europa League, acum lupta purtându-se în eșalonul secund. În august, pe 25, Pandurii mai are un singur meci acasă, cu CS Mioveni, după care, pe 1 septembrie va face deplasarea la București pentru a întâlni nou promovata Daco-Getica. La sfârșitul lunii octombrie, pe 27, Pandurii va juca la Luceafărul Oradea, iar pe 17 noiembrie va avea ca adversar pe terenul de la Târgu Jiu pe proaspăta promovată ACS Energeticianul, fosta Șirineasa, ambele echipe fiind sub patronajul omului de afaceri Nicolae Sarcină. Energeticianul s-a întărit zilele acestea cu golgheterul ediției trecute de campionat din liga a II-a, Vlad Rusu, care a marcat pentru Luceafărul Oradea 26 de goluri. Un alt jucător de la Luceafărul, Alexandru Dulca, joacă și el de acum încolo pentru Energeticianul, echipă antrenată de Cristi Dulca, nimeni altul decât unchiul său.

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: