Pandurii, un punct după un egal chinuit

Meciul de vineri seara de la Drobeta Turnu Severin dintre Pandurii și FC Botoșani s-a terminat la egalitate, în condițiile în care gorjenii au reușit să înscrie din lovitură de la 11 metri în ultima fază de joc. E drept că și oaspeții au deschis scorul tot prin valorificarea unui penalti, asta în condițiile în care în minutul 15 portarul pandurilor, Popescu, a apărat o altă lovitură de la 11 metri.

Vașvari a executat ambele lovituri pentru oaspeți și a reușit să marcheze doar a doua oară, la niciuna dintre lovituri gorjenii neprimind vreun cartonaș pentru faulturile făcute. De altfel, meciul a fost destul de anost în unele momente, primul și singurul corner al partidei fiind înregistrat după minutul 80, fiind în favoarea Pandurilor. Golul gorjenilor a fost marcat de Păcurar în minutul 93, fiind cel care ar putea face diferența în viitor în clasament între Pandurii și Chiajna, principala contracandidată la retrogradare.

„E un semn bun”

La momentul acesta, jucătorii lui Flavius Stoican sunt peste Chiajna în clasament exact cu un punct, principalul creditor al clubului, Marin Condescu, rămânând convins în continuare în privința șanselor de evitare a retrogradării pe care echipa le are până la finalul play-out-ului. „Cum am jucat noi repriza a doua, credeam că se întâmplă ceva, dar nu credeam că avem noroc să dăm gol și de 11 metri. Să ai două lovituri de 11 metri și una în favoarea ta și să se termine egal, e un semn bun. E un început, trebuie să nu pierdem cu Voluntariul. Îl vom avea de acum încolo și pe Erico și sperăm să fie mai bine. Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare. E realizabil, cu 18 puncte mergem înainte”, a declarat Condescu.

Fericit după meci și la fel de optimist a fost și Yasim Hamed, cel mai tânăr jucător din lotul Pandurilor. „Este un egal meritat, puteam să facem și o victorie, dar e bun și egalul. Am avut încredere în colegii mei și știam că dacă am luptat to meciul trebuia să scoatem egalul. Și rezultatul de la Chiajna ne-a dat încredere în noi. Cred 100% în salvare pentru că am încredere în colegii mei”, a spus acesta.

„Un punct de moral”

Flavius Stoican e și el optimist în privința șanselor de salvare de la retrogradare. Antrenorul Pandurilor a declarat la finalul jocului că cel mai mult l-a bucurat dăruirea cu care elevii săi au evoluat până în ultima clipă a partidei, ceea ce le-a adus și golul prin care au evitat înfrângerea pe teren propriu. „Un joc cu două reprize diametral opuse. În prima repriză Botoșaniul a pus presiune pe echipa noastră, a avut și două lovituri de la 11 metri. În schimb, în repriza a doua, noi am jucat un fotbal bun și am pus multă presiune pe adversar și cred că rezultatul e echitabil. E doar un punct, dar un punct de moral, care ne dă speranțe că putem să ne salvăm de la retrogradare. Suntem atenți și la meciurile viitoare și la meciurile contracandidatelor noastre. Important e să continuăm pe această linie, să nu facem greșeli, pentru că greșelile personale mă supără pe mine. Faptul că nu cedăm până în ultimul minut al jocului ne dă speranțe că putem să ne atingem obiectivul. Nu cedăm până în ultimul moment. Cred că ne salvăm de la retrogradare pentru că văd că am în echipă jucători care chiar dacă fac anumite greșeli muncesc până la ultima secundă”, a spus Stoican.

Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: